Haberler

Evrensel Seramik Kursu

Kırklareli iline bağlı Babaeski Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan seramik kursuna, Meksikalı ve Türk öğrenciler haricinde ileri yaştaki erkekler de katılarak yeteneklerini geliştiriyorlar.

Kırklareli iline bağlı Babaeski Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan seramik kursuna, Meksikalı ve Türk öğrenciler haricinde ileri yaştaki erkekler de katılarak yeteneklerini geliştiriyorlar.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, seramik kursu çalışmaları Neslişah Barlas hoca eşliğinde 17 kursiyerin katılımıyla devam ediyor. Kurstaki öğrencilerin temposunun iyi ve güzel gittiğini ifade eden yetkililer, "Seramik kursu 26 Aralık tarihinde başladı. Kursta genellikle kullanım amaçlı eşyalar yapılıyor. Kursta yapılan eşyalar değişik yöntemlerle yapılıyor. Gerçekleşen seramik kursunda hem aksesuar hem endüstriyel kullanım amaçlı ürünler çıkarılıyor" şeklinde bilgi verdi.

SERAMİK KURSUNDA MEKSİKALI KURSİYER

Seramik kursuna katılan öğrenciler açısından yetkililerden alınan bilgilere göre, Seramik kursunda Neli Hernandez adında Meksika'dan gelen kursiyer de var. Meksikalı kursiyer, yaptığı ürünlerde kendi kültürünü yansıtıyor. Yetkililer, Meksikalı kursiyerin çok başaralı olduğunu, temiz çalıştığını ve sürekli derse katılım yaptığını söylendi.

"BURADA STRES ATIYORUM"

Burada Türkçe öğrenmek istediğini belirten Meksikalı Hernandez, "Kendim burada stres atıyorum ve başka arkadaşlar ediniyorum" dedi.

Kursiyerlerden 55 yaşında olduğunu aktaran Ercan Yücel ise, "Hobilerle uğraşmaktan zevk alıyorum. Seramik kursunu çok severek sürdürüyorum. Hocamız çok iyi, iyi bir öğretici. Severek yapıyoruz. Önemli olan hem Türk sanatını temsil etmek oradaki formları ortaya çıkarmak" diye konuştu.

"ÇOK İMKANI OLAN BİR TEKNİK"

Seramik kursuna büyük istekle katıldığını aktaran Füsun Sünnetçioğlu, "Ben de engelli çocuklara heykel çalışmaları yaptırtmak istiyorum. Bu hamurlarla, killerle bir takım parmak gelişimleri kendi çalışma tekniklerinin artması için bunlarla ilgili çalışmalar yapmak istiyorum. Kendi hayal gücünüzü zorluyorsunuz, değişik şeyler çıkarabiliyorsunuz. Çok imkanı olan bir teknik, Neslişah Hocayla çalışmak çok keyifli" ifadelerini kullandı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırklareli Babaeski Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title