Haberler

Evren'in "Beyaz Sarayı" Alıcı Bulamadı

Evren'in 1986 yılında yaptırdığı, Marmarisliler'in 'Beyaz Saray' adını verdiği lüks villa alıcısını bekliyor.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Armutalan Beldesi'nde, 7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 1986 yılında yaptırdığı ve daha sonra Marmarisliler'in 'Beyaz Sarayö adını verdiği lüks villa, 975 bin euro değerle satışa çıktığı 2007 yılından bu yana alıcısını bekliyor. Emsallerine göre fiyatı yüksek bulunan villanın bakımsızlık nedeniyle sıvalarının dökülüp, bahçesindeki fidanların kuruduğu görüldü. Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Ateş, 'Evren'in hayranı olan işadamları bile fiyatı duyunca almaktan vazgeçiyor. Satılmazsa müze yaptıracağını söylediö dedi.

Marmaris İlçesi Armutalan Beldesi'nden 1986 yılında doğa ve deniz manzaralı bir dönüm arazi alan 7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, doğanın sağlığına iyi geleceğini düşünüp projesini kendisinin çizdiği lüks villanın yapımı bir yılda tamamladı. İnşaat çalışmalarını yakından tabip eden Evren, 3 katlı 6 odalı ve 2 salonlu villanın yapımında hiç bir masraftan kaçınmadı. Her odasında banyo ve tuvalet bulunan villanın tabanı Afyon mermeriyle döşenirken, duvarları Kütahya çinisiyle süslendi, merdiven ile bazı bölümleri de akçe ağacıyla kaplandı. Kapalı otopark ve 100 metrelik sokağı da kapsayan özel güvenlik sistemi kuruldu. Marmaris Körfezi'nin büyüleyici manzarasıyla süslü villanın bahçesine açılıp kapanan havuz yapıldı ve çeşitli kentlerden getirilen greyfurt, portakal, avakado ve limon fidanları dikildi.

BÜROKRATLAR DA AYNI SOKAĞA GELDİ

Lüks villaya 1991 yılında yerleşen 7'inci Cumhurbaşkanı Evren'in ardından aynı sokakta, emekliye ayrılan üst düzey bürokratlar da kendilerine villa yaptırdı. Bir süre sonra da Marmarisliler Evren'in lüks villasına 'Beyaz Sarayö adını verdi.

SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE TAŞINDI

Villada 16 yıl boyunca oturan Kenan Evren, 2007 yılı Mart ayında sağlık sorunları nedeniyle İzmir'e taşındı. Bir süre bu kentte kalan Evren, daha sonra Ankara'ya taşındı. Sağlık durumu el verdikçe Marmaris'e gelen Evren, lüks villasına, Marmarisli 10 emlakçıyı davet etti ve villayı satmaya karar verdiğini söyledi. Emlakçılarla görüşen Evren, villasına 975 bin euro değer biçip pazarlık yapmayacağını söyledi.

'SATAMAZSAM MÜZE OLURö

Villanın satışa çıktığını duyan eski Cumhubarbaşkanı Evren'in hayranı olan bir çok işadamının villayı almak için girişimde bulunduğunu ancak fiyatı duyunca almaktan vazgeçtiğini söyleyen Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Ateş, fiyatın yüksek olduğunu dile getirdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını kaydetti. Ateş, 'Villa satışa çıktığında sayın Cumhurbaşkanım bizleri topladı. Kendisine emsallerine göre fiyatın çok yüksek olduğunu iletmemize rağmen pazarlık payı vermedi. Evren hayranlarının mutlaka bu villayı alacağını düşünmüştük. Çok kar edeceğimiz villaya dört yılda fiyatı nedeniyle alıcı çıkmadı. İşadamları bile fiyatı duyunca almaktan vazgeçti. Kendisiyle fiyatın düşürülmesi konusunda görüşmemize rağmen bize, 'Fiyatım bu almazlarsa yapacak bir şey yok, olmazsa müze yaparım' dedi. Şuanda Marmaris ve çevresinde yeni yapılmış emsallerinin üzerinde daha ucuz villalar var. Bu süper lüks villanın satılacağını düşünmüyorumö diye konuştu.

BAKIMSIZLIKTAN SIVALARI DÖKÜLMÜŞ

Ankara'da yaşayan Evren'in lüks villasının sıvalarının bakımsızlık nedeniyle döküldüğü, bahçedeki bazı fidanların da kuruduğu, arka kısmında kalan kapalı otoparkın çatısının da çöktüğü görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title