Haberler

Evliya Çelebi'de 'İlk'ler Devam Ediyor

Dumlupınar Üniveristesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yine bir ilk daha yaşandı.

Dumlupınar Üniveristesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yine bir ilk daha yaşandı.

Haziran ayında Girişimsel Radyoloji konusunda yapılabilecek işlemlerin müjdesini veren Uz. Dr. Mehmet Korkmaz, daha önce Kütahya'da ve bölge illerde yapılamayan bir operasyonu gerçekleştirdi.

Operasyon hakkında bilgi veren Uz. Dr. Mehmet Korkmaz, "Barsak kanseri olan hastanın tümörü safra yollarını tıkadığından safra barsağa akamıyordu. Hastada buna bağlı olarak sarılık gelişmiş . Hastanın açık ameliyat olma gibi bir şansı olmadığından ancak değişik yöntemlerle ameliyat yapılması gerekiyordu. Ancak daha önceleri bu ameliyat sadece büyük il merkezlerinde ki Üniversite Hastanelerde Girişimsel Radyoloji ile yapılabiliyordu. Şimdi bu işlemi kendi hastanemizde yeni uygulamaya başladık. Girişimsel radyoloji ile çeşitli vakalar yapmaya başladık ve hastamıza da bu işlemi anlatarak, kendisinin de onayını alarak yapmaya karar verdik .Hastamıza genel anestezi uygulamadan (hastayı uyutmadan),hastanın safra yollarında ki darlığı açmak için, ilk önce ciltten küçük bir kesi ile karaciğer içerisindeki tıkanıklığa bağlı genişlemiş safra kanallarına görüntüleme eşliğinde küçük bir kateter ile girdik. Anjio ile tıkalı segmenti geçip burayı stent ve balonla açtık. Safra 'nın akışını sağlayarak vücutta ki normal döngüyü sağladık. Hastamız işlemden sonra hemen ayağa kalkıp servisine gitmiştir.Bu işlemin Kütahya'mızda ilk defa yapılmasından dolayıkendimi çok mutlu hissediyorum. Hastamızada geçmiş olsun diyerek acil şifalar diliyorum" dedi.

Hasta Ruşen Karayüz ise, "Doktorum Mehmet beyden Allah razı olsun, beni hiç üzmediler. Başka yere göndermeden ameliyatımı hemen buracıkda yarım saat içinde yaptılar. Acıda çekmedim, masadan kalktım, yatağıma geçtim. Şu anda şikayetlerim oldukça azaldı ve daha rahatım. Uzun zamandır ben bu hastalığı çekiyorum ve hastanelerde kalıyorum.Hastanelerimiz çok değişti. Her istediğimiz elimizin altında, Allah bütün görevlilerden razı olsun. Eskiden çok uğraşıyorduk, çok yoruluyorduk. Şimdi seni alıp götürüyorlar hemen işlemi yapıyorlar, yardımcı oluyorlar fazla yormuyorlar da. Bütün çalışanlarımıza Allah kolaylık versin, işlerini rast gidersin. Bu kadar hizmetler var ama yine de Allah kimseye hastalık vermesin,herkese sağlık versin" ifadelerini kullandı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, "Bu çalışmaları ve hastalarımızın ifadelerini duydukça bizlerde mutlu oluyoruz. Kütahya Evliya Çelebi Hastanemizde en yakın zamanda yapılamayan işlem kalmayacak inşallah, bunun için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Kütahya insanımızı hastane ve tedavi konusunda mağdur etmeyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa personelimizle beraber hepsini yapıyoruz ve yapacağız. Çok kısa zamanda bir çok işler yaptık. Sadece tedavi konusunda değil Genel Sekreterlik olarak bir çok değişikliklere imza attık. Artık hastalarımızla her an beraberiz. Eğitimde, yemekte, piknikte olsun her daim onlara hizmet için çalışıyoruz.İnsanlarımızında bizlere gelip dertlerini anlatmalarını istiyoruz, bizlere yardımcı olmalarını ve bizleri takip etmelerini istiyoruz.

Bu vesile ile hastalarımıza acil şifalar diliyorum, ayrıca Yöneticilerimi ve Hocamızı tebrik ediyor yeni ve değişik ameliyatların Kütahya da yapılması için çalışmalaryapılarını ve her türlü desteğin kendilerine sonuna kadar verileceğine vaat ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Korkmaz Evliya Çelebi Dumlupınar Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title