Haberler

Evliya Camii'nin Temeli Atıldı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde çürük raporlu olduğu için yıkılan Evliya Cami, yıkılmasının ardından yeniden yapımı için temel atıldı.

Yunus Emre Mahallesi'nde Kınıklı Evliya Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce yapılacak cami için temel atma töreni düzenlendi. Törene, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Fahrettin Göksü, Yunus Emre Mahalle Muhtarı Süleyman Gencer, Kınıklı Evliya Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nevzat Küçükpetek ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, herkesin Ramazan ayını tebrik ederek konuşmasına başladı. Temeli atılacak caminin herkese hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gürlesin, "İnşallah açılışını da birlikte yaparız. Dernek başkanımız Nevzat Bey, İmam Hatip Lisesi'nden benim hocamdı. Kendisine bu emeği için sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim manevi değerlerimiz var. Camilerimiz de bu değerlerimizin başında gelir. Çok farklı bakış açısıyla bu değerlerimize bakmalı ve sahip çıkmalıyız. Hele hele çürük raporu olan bir camiyle ibadet etmek bizlere yakışmıyordu. Biran önce yenilenmesi gerekiyordu. Birlikte açmakta bizlere nasip olur inşallah diyorum. Pamukkale Belediye Başkanlığı olarak cami ve okullarımıza özel önem veriyoruz. Kanun da bize bu konuda yetki veriyor. Bu konularda elimizden gelen bütün desteği vereceğimizi bilmenizi istiyorum. Şimdiden Yunus Emre Mahallesi sakinlerimize hayırlı olsun" dedi.

Pamukkale İlçesi Müftüsü Musa Bilgiç de bir konuşma yaparak camilerin önemine işaret etti. Ardından, dualar edilerek caminin temeli atıldı. Caminin 1 yıl gibi kısa süre tamamlanıp hizmete sunulacağı bildirildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Gürlesin Pamukkale Kınıklı Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title