Haberler

Evlilik Öncesi Eğitim" Programı

Şanlıurfa'da "Evlilik Öncesi Eğitim" programı- Harran ilçesinde düzenlenen eğitime katılan çiftlerden 15'inin resmi nikah kıyıldı Harran ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Evlilik Öncesi Eğitim" programını tamamlayan 15 çiftin resmi nikahı kıyıldı.

Şanlıurfa'da "Evlilik Öncesi Eğitim" programı- Harran ilçesinde düzenlenen eğitime katılan çiftlerden 15'inin resmi nikah kıyıldı Harran ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Evlilik Öncesi Eğitim" programını tamamlayan 15 çiftin resmi nikahı kıyıldı.Harran Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğünce yürütülen 40 günlük eğitim programına katılan 60 çifte, sosyolog ve psikologlar tarafından resmi nikah, evlilik, aile, eş seçimi ve boşanma konularında eğitim verildi.Eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan çiftlerden 15'inin nikahı, müdürlüğün toplantı salonunda düzenlenen törenle kıyıldı.Harran Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Faruk Cömert, törende, düzenlenen eğitimle çiftleri evliliğe hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.Eğitimin sonunda 60 çifte sertifika verdiklerini belirten Cömert, "Eğitimin amacı, hem evliliğin püf noktalarını gençlere anlatmak, hem de evlilik sonrasında çiftlere danışmanlık yapmak. Çiftler yaşayacağı sorunlarda hangi kuruma gideceğini, kimi arayacağını bilecek. Bir sorun yaşandığında boşanma sürecine girmeden bizimle irtibata geçerek, sorunlarını çözmeye çalışacaklar" dedi. Söz konusu eğitimin Türkiye'de ilk defa Harran Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Cömert, şöyle devam etti: "Harran Belediyesi ile işbirliğinde yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde sosyal hizmet merkezimizden sertifika almayan çiftlerin nikahını belediye kıymayacak. O yüzden vatandaşlarımıza belediyeye evlenmek için başvurmadan önce merkezimize gelerek bir günlük eğitimlerini aldıktan sonra belediyeye resmi nikah için başvuruda bulunmasını talep ediyoruz." Cömert, uygulamanın sadece Harran ile sınırlı kalmayıp Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçelere de örnek olacağını ifade etti.Programa Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve çiftlerin yakınları katıldı. .

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Faruk Cömert Şanlıurfa Harran Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title