Haberler

Evlilik Okulundan 160 Çift Daha Sertifikalarını Aldı

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulundaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 160 çift düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinelerini aldı.

Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen sertifika törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Eşlerin birbirini daha iyi anlaması için

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulunu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesinde olduğuna dikkati çekerek, "Mutlu aile huzurlu toplum. Toplumun temel çekirdeğini aile oluşturuyor. Aileyi de eşler ve çocuklar oluşturuyor. Gelecek nesillere güzel örnek olması açısından da bu tür projeler büyük önem arz ediyor. Bu nedenle bu eğitimlerde amacımız eşlerin birbirini daha iyi anlaması ve evliliği her boyuttan incelemesini sağlamak. İnsanların hayatlarındaki dönüm noktası evlilik. Ancak evleneceği çiftte ne arayacak, nasıl davranacak bunlarla ilgili maalesef eğitim verilmiyordu. Çiftler kulaktan dolma bilgilerle evliliği başlatıp yürütmeye çalışıyordu. Bu nedenle biz 2009 yılında Evlilik Okulu projesini başlattık . Evlilik Okulunun Türkiye'deki patenti de Şahinbey Belediyesi olarak bizde. Evlilik Okulu'na katılan ve sertifikalarını alan çiftlerimize çamaşır makinesini da düğün hediyesi olarak biz veriyoruz. Kursumuza katılan evli çiftlerimize de çaymatik hediye ediyoruz. Allah tüm çiftlerimizi mutlu ve bahtiyar etsin" dedi.

Evlilik Okulu

Evlilik Okulu, Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında kurulan ve tescilli bir projedir. Bu proje Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir. Evlilik Okulu eğitimlerinde aileye bağlı iletişim problemlerinin azaltılması, nitelikli evliliklerin kurulması, faydalı ve sağlıklı bireylerin yetişebilmesi, eşler arasındaki iletişim gücünü sağlamak, iletişimde empatinin önemini anlamak gibi son derece önemli birçok konu anlatılıyor. Böylelikle birçok evliliğin temeli sağlam atılıyor. Evlilikte ikili ilişkilerin önemi daha çok anlaşılıyor. 2009 yılında başlayan projeden bu güne kadar 8 bin 130 çift faydalandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title