Haberler

Evlilik Anılarını Japon Bahçesi'nde Ölümsüzleştiriyorlar

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi yerleşkesine yapılan Japon Bahçesi, gelin ve damatların fotoğraf çektirmek için tercih ettiği doğal platoya dönüştü.

Japon Prens Tomohito Mikasa'nın Kalehöyük kazılarını başlatması anısına ve bölge halkına rekreasyon alanı oluşturulması amacıyla yaptırdığı bahçede, Japonya'dan getirilen bazı bitkiler de yetiştiriliyor.

Kaman'da düğün fotoğrafı çeken Yusuf Uçar, AA muhabirine, Çağırkan köyündeki Japon Bahçesi'nin özel günlerin ve evlilik yapacak çiftlerin fotoğraf çektirdiği doğal stüdyo haline geldiğini söyledi.

Yaklaşık 5 bin yıllık Anadolu tarihiyle ilgili eserlerin yer aldığı Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin yanındaki Japon Bahçesi'nin hem Kırşehir hem de çevre il ve ilçelerden gelin damatların uğrak yeri olduğunu ifade eden Uçar, "Günümüzde fotoğraflar yaygın şekilde dış çekimde yapılıyor. Japon Bahçesi, bölgede çiftlerin en çok tercih ettiği yerlerinin başında geliyor. İlçeye 10 kilometredeki Japon Bahçesi, özellikle hafta sonları mutlu günlerini ölümsüzleştirmek isteyen çiftlerin uğrak yeri oluyor." dedi.

Evliliklerini ölümsüzleştirecek hatıra fotoğrafları için Japon Bahçesi'ni tercih eden Dilara ve Uğur Beydüz çifti, daha önce burada gelin-damat fotoğrafı çektirildiğini bilmediklerini ifade ederek, bu mekana tanıdıklarının tavsiyesi ile geldiklerini söyledi.

Damat Uğur Beydüz, Japon Bahçesi'nin doğal ortamına hayran kaldığını belirterek, burada çektirdikleri fotoğrafları ömür boyu saklayacaklarını kaydetti.

Şahin ve Sultan Uzunay çifti de doğa harikası yerleri çok sevdiklerini belirterek, nişan fotoğraflarını Acı Göl'de çektirdiklerini, düğün için ise Japon Bahçesi'ni tercih ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yusuf Uçar Kırşehir Japonya Kaman Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title