Haberler

Evliliğe İlk Adımda Çiftlere İlk Destek Büyükşehir'den

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezleri, halkın sosyal, psikolojik ve hukuksal ihtiyaçlarına destek oluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezleri, halkın sosyal, psikolojik ve hukuksal ihtiyaçlarına destek oluyor. Hayatlarını birleştirecek çiftlere 'Evliliğe İlk Adım Projesi" ile ilk destek Büyükşehir Belediyesi tarafından veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi'nde vatandaşlara psikolog, sosyal hizmet uzmanı, aile danışmanı, diyetisyen ve çocuk gelişim uzmanı eşliğinde birebir danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu kapsamda evlenecek çiftler için de hayata geçirilen 'Evliliğe İlk Adım Projesi' ile çiftlere ilk destek Büyükşehir Belediyesi'nden geliyor.

Mutlu aile tablosu

Proje ile dünya evine girmeye hazırlanan çiftler ve aile hayatında sorun yaşayan bireyler danışmanlık hizmeti alabiliyor. Aile danışmanları tarafından evlilik öncesi aile eğitimleri verilerek, çiftlerin evlilik hayatına hazır hale getirilmesi amaçlanıyor. Evliliğe karar vermiş olan çiftler, evlilik kurumundan kaynaklanan rol ve sorumluluklar, evlilik birlikteliğinin getirdiği yükümlülükler konusunda bilinçlendiriliyor. Aile Danışmanı ve Psikolog Gülnihal Öcal, "Bireylerin evlilikten beklentilerini orta noktada buluşturmaya çalışıyoruz. Sürecimiz seminer programları ve terapi süreci şeklinde ilerliyor. Terapi sürecinde bireylerin nasıl bir mutlu aile tablosu istediklerine yönelik düşüncelerini değerlendiriyoruz. Evlilik arifesinde olan çiftlere aileyi daha sağlıklı kurabilmeleri için danışmanlık hizmeti veriyoruz" dedi.

Çocuk ve anneyle kaliteli zaman

Aile Eğitim Merkezlerinde 'Anne Benimle Oynar mısın Projesi' ile de, çalışma hayatı sebebiyle çocuğu ile kaliteli vakit geçiremeyen ebeveynlere hafta sonu her Cumartesi teori eğitim ve davranış gözlem saatini içeren 14 haftalık bir eğitim programı veriliyor. Bu program çerçevesinde, zihinsel gelişimi destekleyen oyunlar, İngilizce dersleri, satranç, sanatsal faaliyetler ile anne ve çocuk bağını kuvvetlendirip kaliteli zaman geçiriyor.

Engelsiz yoga

Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi'nde engelli çocuklar için de kurslar veriliyor. Engellilerin sosyalleşmeleri ve güzel zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla bale dans piyano el sanatları faaliyetleri gerçekleştiriyor. Özellikle engelli öğrencilere ve velilere yönelik yetişkin yogası büyük ilgi görüyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haşim İşcan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title