Haberler

Evleri Yanan Küçük İlknur, Hayalindeki Evin Resmini Çizdi

KEMAL KARADAĞ - Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangında oturdukları evleri tamamen yanan 8 yaşındaki İlknur Okumuş, hayalindeki evin resmini çizdi.

Çukuröz köyünde 14 Kasım tarihinde çıkan ve 29 evin tamamen yandığı yangında, oturdukları evleri yanarak kullanılamaz hale gelen İlkokul 3. sınıf öğrencisi İlknur Okumuş, hayalindeki evi tek katlı, samanlığı ve köpek kulübesi olan bahçeli bir yer olarak resmetti.

Annesi, babası ve 5 kardeşiyle aynı evde yaşadığını belirten Okumuş, AA muhabirine, "Yangında evimiz tamamen yandı. Önlüklerim, kitaplarım her şeyim alevler arasında kayboldu. Okulun ilk günü başkalarının verdiği önlükle okuluma gittim. Şimdi iki tane önlüğüm oldu. Kitaplarım, defterlerim, kalemlerin her şeyim oldu" dedi.

Komşularının yaşadığı bir evdeki odada kardeşleri ve ailesiyle yaşamaya başlayan küçük İlknur, tek isteğinin yeni bir ev olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Evimiz olsun, başka bir şey istemiyorum"

"Her şeyimiz tamam. Tek isteğim yeniden kendi evimizde oturmak. Evimiz olsun, yeniden ailemle o evimizde yaşamak istiyorum. Burada komşularımızın yanında kalıyoruz ama zor oluyor. Evimiz olsun, başka bir şey istemiyorum."

Hayalindeki evi kağıda aktaran İlknur Okumuş, resmettiği tek katlı, samanlığı ve köpek kulübesi olan bahçeli evin gerçek olmasını dilediğini söyledi.

Baba Bayram Okumuş da yangında evlerinin tamamen yandığını ve mağdur olduklarını söyledi.

Yangının ilk gününden itibaren devletin kendilerine büyük yardımlarda bulunduğunu belirten Okumuş, "Yangından sonra devletimiz bize el uzattı. Devletimiz, devletimizin büyükleri olmasa durumumuz daha da kötü olurdu. Şimdi komşularımızın evinde tek odada yaşıyoruz. Yeni bir evimiz olana kadar burada ya da kurulan konteyner kentte yaşayacağız. Devlet, çocuklarımın okul ihtiyaçlarını, diğer ihtiyaçlarımızı karşıladı. Gerekli maddi yardımlar da yapıldı. Tek eksiğimiz evlerimiz. İnanıyorum ki kısa sürede ona da kavuşacağız" diye konuştu. - Çorum

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bayram Okumuş Çorum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title