Haberler

Evleri Yanan Aile Sokakta Kaldı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde evleri yanan 6 kişilik aile sokakta kaldı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde evleri yanan 6 kişilik aile sokakta kaldı. 22 senelik bütün birikiminin tamamen yandığını ve sokaklarda kaldığını belirten Hayrettin Ünlü, "Çocuklarımın okula gidecek defteri ve kitabı bile kalmadı. Yetkililerden ve vatandaşlardan yardım bekliyorum" dedi.

İzmit Bekirdere Mahallesi Sefa Sokak adresinde Hayrettin Ünlü'ye ait evde geçtiğimiz Çarşamba günü sobadan dolayı yangın çıkmış, çıkan yangında sobaya benzin dökerek yakmaya çalışan Seval Ünlü yaralanarak hastanelik olmuştu. Evde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti. 22 seneden beri oturduğu evi bir saat içerisinde kül olan Hayrettin Ünlü, çocuklarının başına bir şey gelmediği için şanslı olduğunu belirterek, yangın nedeniyle evlerini ve eşyalarını kaybettiğini, kalacak bir yerlerinin olmadığını söyledi.

Eşinin kanser hastası olduğunu belirten Hayrettin Ünlü, "Çocuklarıma bir şey olmadığı için Allaha şükrediyorum. Ama dört çocuğumla beraber dışarıda kaldık. Eşim Nuriye Ünlü'ye İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde göğüs kanseri teşhisi konuldu. Hayır sever vatandaşlardan yardım beklediğini belirten Ünlü, "Dört çocuğumla beraber ortada kaldım. Yetkililer 'biz size sadece altı aydan altı aya gıda yardımı yapabiliriz, seni barınaklara yerleştirelim' diyorlar ama üç gün dört gün barındıracak. Eşim kanser ameliyatı olacak, o zaman ne yapacağım. 4 çocuğum da okuyor. Şuan defterleri kitapları dahil bütün eşyaları yandı. Duyarlı vatandaşlardan ve belediyelerden yardım bekliyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title