Haberler

Evlenmek İçin Küçük Yaşta Kız Kaçıran Sanığa 10 Yıl 10 Ay Hapis

Adana'da 13 yaşındaki kızı evlenmek için kaçıran sanık, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da 13 yaşındaki kızı evlenmek için kaçıran sanık, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, ara kararla tahliye edilen sanık Memiş Bice (21), tutuksuz yargılanan annesi Zekiye ve babası Yaşar Bice ile avukatlar katıldı.

Tarım işçisi Memiş Bice, son savunmasında, A.A. ile Çorum'un Alaca ilçesinde 2013'te tarlada çalışırken tanıştıklarını belirterek, "A.A. ile evlenmeye karar verdik. Adana'daki amcamın evine geldik. A.A'nın 13 yaşında olduğunu bilmiyordum. Pişmanım." dedi.

Yaşar Bice de gençlerin birbirlerini sevdiğini, evlenmeye karar verdiklerini ifade ederek, "Kızın annesinin de bu ilişkiden haberi vardı. Ben bunun suç olduğunu bilmiyordum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Memiş Bice'ye "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Kişiyi hürriyetinden alıkoyma" suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Sanığın anne ve babası ise inandırıcı delil elde edilemediğinden beraat etti.

Tarım işçiliği yapan Memiş Bice ile tarlada tanıştığı A.A. evlenmek için 6 Kasım 2013'te kaçmış, küçük kızın ailesinin şikayeti üzerine Bice ile annesi ve babası hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, evi terk eden çocuğu yanında tutmak" suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Çorum 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title