Haberler

Evlenme Hayalleri "Sağlık Raporu"Na Takılmıştı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Kasım ayında verilen sağlık raporu ile evlenmesi engellenen çift, Kütahya'nın Gediz ilçesinde dünyaevine girdi.

Bir televizyon programında tanıştığı Yüksel Altınkum ile evlenmek için Yalova'dan Manisa'nın Turgutlu ilçesine gelen Nilay Uzunay'a, 2010 Kasım ayında nikah işlemleri çerçevesinde başvurduğu hastanede "mental retardasyon (zeka geriliği)" nedeniyle "evlenemez" raporu verilmişti.

Turgutlu'da raporla evlenmeleri engellenen çift, Yüksel Altınkum'un memleketi olan Kütahya'nın Gediz ilçesinde nikah kıydırdı.

Nilay Uzunay (36), Turgutlu'da evrakı inceleyen belediye memurunun "hastane raporunda düşülen not nedeniyle nikahlarını kıyamayacağını" söylemesinin kendisini çok üzdüğünü belirterek, el ve ayaklarında yüzde 70 oranında kısmi felç bulunduğunu, evlenmesine neden engel olunmaya çalıştığını anlamadığını kaydetti ve "Ben de mutlu olmak istiyorum. Yüksel'i çok seviyorum. Herkes gibi benim de evlenmeye hakkım var. Bu hayalimi gerçekleştiren Gediz Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yüksel Altınkum (50) da eşinin engelinin kendisi için bir sorun oluşturmadığını ifade ederek, Gediz'de nikah için başvurduklarında kendilerinden herhangi bir rapor istenmediğini, nikahlarını kıydırdıklarını söyledi ve " A planımızda yaşadığımız hayal kırıklığını memleketimizde uyguladığımız B planımızla mutluluğa dönüştürdük. İkimiz de çok mutluyuz" diye konuştu.

Nihal Uzunay'ın Kasım ayında verilen sağlık raporuna "evliliğe uygun değildir" notunu düşen Turgutlu Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Hüseyin Tekin,

"Evlenmek isteyen kadının başvurusu üzerine yapılan sağlık tetkiklerinde mental retardasyon, yani zihinsel engelliliğe rastlanıldığı için yasalar gereği evlenmesinin uygun olmayacağı konusunda görüşümüzü belirttik" açıklamasını yapmıştı.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title