Haberler

Evlatlık Verilen İki Kardeş, Şehit Olunca Ağabeyleri Olduğunu Öğrendi

Güncelleme:

Mardin'de mayın patlaması sonucu şehit olan er Barış Akkabak'ın babaları terk edince bebekken evlatlık verilen 2 erkek kardeşi, ağabeylerinin varlığını şehit olunca öğrendi.

Mardin'in Midyat ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan er Barış Akkabak'ın (20), babası terk edince dedesi büyütmüş. Bebekken evlatlık verilen diğer erkek kardeşleri Ferhat ve Onur'un ise, ağabeylerinin varlığını şehit olunca öğrendiği ortaya çıktı.

TERHİS OLUNCA GÖRÜŞECEKTİ

İki kardeş, ağabeylerinin cenaze törenine katılıp gözyaşı döktü. Şehit erin askerliğini tamamladıktan sonra kardeşleriyle görüşmeyi hayal ettiği öğrenildi.


BABALARI CAMİ AVLUSUNA TERK ETTİ

Barış Akkabak'ın annesi yıllar önce kanser hastalığına yakalandı. Annesinden ayrılan babası, 4 yaşındaki Barış ile 1.5 yaşındaki Ferhat ve 6 aylık Onur'u cami avlusuna terk etti. Köylüler, durumu çocukların dedesine bildirince üç kardeşe anneanne ve dedeleri sahip çıktı. Ancak çiftin maddi durumları iyi olmadığından Barış'ı yanlarına alırken, iki küçük kardeşi ise kardeş olan iki aileye evlatlık olarak verdi. İki küçük kardeş ağabeylerinden habersiz hayatlarını sürdürürken, Barış ise kardeşleriyle kavuşacağı günün hayalini kuruyordu. Ancak vatani görevini yaptığı Midyat'ta mayın saldırısında hayallerini gerçekleştiremeden şehit oldu. Bir ağabeyleri olduğunu şehit olduktan sonra öğrenen Ferhat ve Onur, önceki gün Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılarak gözyaşı döktü.


ŞEHİDİN DAYISI: KARDEŞLERİNİN HABERİ YOKTU

Şehit erin dayısı Şaban Akkabak, "Barış küçükken annesiyle babası ayrılmıştı. Annesi kanser hastasıydı. Tedavi gördüğü sırada çocuklar babasındaydı. Babası bir süre baktıktan sonra üç çocuğunu bizim köyde cami avlusuna terk etti. O günden sonra bir daha arayıp sormadı. Bir süre sonra annelerini kaybettiler. Barış kardeşleriyle hiç görüşemedi. Çünkü kardeşlerinin durumdan haberi yoktu. Barış şehit olduktan sonra kardeşleri öğrendi ve cenazeye de katıldılar. Barış, askerden döndükten sonra kardeşleriyle görüşmek istiyordu. Ama olmadı. Biz Barış'ı evlendirecektik, ama ondan geriye sadece annesinin fotoğrafının bulunduğu cüzdanı geldi" diye konuştu.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Midyat Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title