Haberler

Evlat Acısının Ardından Yardım Bekliyorlar

Güncelleme:

Aksaray'da bir hafta önce evlerinde çıkan yangında 3 çocuğunu kaybeden aile, 2 çocukları ile birlikte eşyaları olmayan evde yardım bekliyor.

Üç evladını kaybeden baba Nazım Tarhan, çocuklarının acısını dindiremeden ortada kaldıklarını belirterek, yardım beklediklerini söyledi. Her gün farklı bir yerde kaldıklarını ifade eden baba Tarhan, “Biz yangından sonra perişan olduk. Kalacak yerimiz yok. 3 gün bir komşuda, 2 gün bir başka komşuda kalıyoruz. Bize bir ev tutuldu ama evde hiçbir şey yok boş. Beton üstünde kalıyoruz. Kalacak bir evimiz yok. Yatacak bir yatağımız yorganımız yok. Yardım bekliyoruz” dedi.

Anne Cennet Tarhan ise yangından sonra ortada kaldıklarını belirterek, “Çoluğum çocuğumla orada burada kalıyorum. 2 gün orada, 2 gün burada. Yani biz yardım bekliyoruz, ev eşyası bekliyoruz. Hiçbir şeyim yok, 2 yavrumla, eşim ve ben ortada kaldık. Çocuklara yedirecek ekmeğim bile yok. Orada burada kalmaktan çekiniyorum. Evimizde yaşamak istiyorum. 3 yavrumu kaybettim, dışarıdayım, yardım bekliyorum” şeklinde konuştu.

Yangında hayatını kaybeden çocukların dayısı Serdar Doğan da, aileye komşu ve akrabaların yardımı ile bir ev kiraladıklarını belirterek, eve eşya bulamadıklarını ve ailenin bu yüzden evde kalamadığını söyledi. Doğan, “Biz şimdi burayı kendi imkanlarımız ile kiraladık. İçeriyi badana boya yaptırdık. Ama şu an içerisi bomboş eşya yok. Aile, çoluk çocuk bir gün benim evimde, 2 gün ablamda, 3 gün komşuda, orada burada kalıyorlar. Bu ailenin 3 tane evladı gitti. Bunların acısını dindirmek için biz kendi üzerimize düşeni ve elimizden geleni yaptık. Devletimizden de destek, yardım bekliyoruz. Bu çoluk çocuk ne yemek yiyebiliyorlar, ne de giyinebiliyorlar. Banyo bile yapamıyorlar. 3 yavrularını kaybettiler ama ne kadar eşya varsa onlar da yandı bitti. Bir battaniye bile kalmadı” dedi.

Aileye yangın sonrasında Valilik tarafından bir miktar maddi yardımda bulunulduğu öğrenildi.

YASİN CAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Serdar Doğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title