Haberler

Evlad-ı Fatihan'la Ayvaz Dede'nin İzinde Balkanlar" Projesi Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Evlad-ı Fatihan’la Ayvaz Dede’nin İzinde Balkanlar" projesi başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Evlad-ı Fatihan'la Ayvaz Dede'nin İzinde Balkanlar" projesi başladı.

Edirne başta olmak üzere Balkan ülkelerinde bulunan Gençlik Merkezleri'ne üye 200 gencin yer aldığı, milli ve manevi mirasın tanıtılması amacıyla başlatılan "Evlad-ı Fatihan'la Ayvaz Dede'nin İzinde Balkanlar" projesi başladı.

Edirne'de gerçekleştirilen 'Ayvaz Dedenin İzinde Balkan Projesi' açılış programına, Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Ak Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal Eravcı, Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Ahmet Uzak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot katıldı.

Proje kapsamında, Edirne Valiliği'nin himayelerinde Gençlik Merkezi'nce 6 ay süreyle gençlerin tarihi, kültürel, sanatsal bilgi ve birikimlerini arttırmak amacıyla yürütülen "Serhat Kalemler Yazarlık Atölyesi" ve "Evlad-ı Fatihan Tarih Projeleri" sertifika töreni yapıldı.

Gençlerin, "Evlad-ı Fatihan'la Ayvaz Dede'nin İzinde Balkanlar" projesi kapsamında, Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Karadağ ve Kosava'yı gezeceği tarihçi yazar, Talha Uğurluel'in de gezileri boyunca kafileye eşlik edileceği bildirildi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title