Haberler

Evirgen: "Bahçeli'nin Ne İçin Kongre Yaptığı Önemli"

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkan Yardımcısı Av. Faruk Evirgen, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kongre kararını değerlendirerek, "Bahçeli’nin kongre kararından çok ne için kongre yaptığı önemlidir" dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkan Yardımcısı Av. Faruk Evirgen, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kongre kararını değerlendirerek, "Bahçeli'nin kongre kararından çok ne için kongre yaptığı önemlidir" dedi.

MHP'nin büyük kongresini erkene almasını yaptığı yazılı açıklamayla değerlendiren Evirgen, "MHP vizyon değişimine ihtiyaç duymaktadır. Bu kongre gerçek bir vizyon değişimi ve daha önce partiden ihraç edilmiş ve genel başkalık adaylığı söz konusu olan isimleri geriye davet mi, yoksa tabanı susturmaya yönelik kendin çal kendin oyna kongresi mi olacak bunu görmek lazım. Fakat Sayın Bahçeli'nin benim tavsiyelerime uygun erken kongre kararı alması önemlidir" diye konuştu.

MHP'nin köklü bir değişim gerçekleştirememesi halinde meclis dışında kalacağını savunan Evirgen, "MYP ve BBP merkez sağda yeni bir değişim başlatabilir. 2015 seçimleri her kesim için önemlidir. Örneğin bu seçimlere katılacak olan MYP ve BBP için son derece önemlidir. Eğer MHP bu kurultayda birleşme amaçlı yeni bir yapı kurmazsa MYP ve BBP son derece iyi bir seçim kampanyası ile bir adım daha öne çıkacak ve Bahçeli için meclis bu kez hayal olacaktır. Meclis dışında kalacak MHP enkazı Bahçeli ile beraber tarihe karışır. Bahçeli samimiyet karinesi için de geçmişte insanlara verdiği sözlerini tutmak sureti ile MHP merkezli bir birleşme ve vizyon değişimini sağlarsa hem liderliğini hem de MHP'yi mecliste tutmayı başarabilir. Bunun haricinde hem kendisini hem de partisini zor bir süreç bekleyecektir" şeklinde konuştu.

Siyasette küslük olamayacağını savunan Evirgen, "Akılla herkesi kucaklamak liderlik isteyen bir iştir. Bahçeli için bu kongre bunun göstergesi olacaktır. Yoksa başbakanlık hedefi olmayan ya da cumhurbaşkanlığına aday olma cesareti dahi gösteremeyen Sayın Bahçeli yine eski terane kendi içinde tabanı kandırmaya çalışacağı bir kongre yapacaktır ki bu durumu taban kesin olarak kabul etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'yi genç vizyon sahibi kişilerin önünü keserek kendisini ve partiyi yıpratmakla suçlayan Evirgen, "Bunun en net resmi Selahattin Demirtaş'ın Bahçeli üzerinde bir oy ve sevgiye muhatap olmuş olmasıdır. Bir tarafta genç ve sempatik yüzler siyasette aktör yapılırken Bahçeli cephesinde sesini çıkarana ihraç metodu uygulanmıştır. Bu nedenle bu kongre bir aldatmaca mı yoksa samimiyet mi göreceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title