Haberler

Evinin Bahçesini Sanat Galerisine Dönüştürdü

Gümüşhane’de, bir emekli, gaz betondan maketler yaparak bahçesini sanat galerisine dönüştürdü.

Gümüşhane'de, bir emekli, gaz betondan maketler yaparak bahçesini sanat galerisine dönüştürdü.

Ömrünü kapı kapı dolaşıp mektup dağıtmakla geçiren ve Gümüşhane'de dağcılık sporunun duayenlerinden olan ve şehirde Cemil Dayı ve Postacı Cemil olarak tanınan PTT emeklisi Cemil Atay (59), yaklaşık 3 ay önce babasının evine taşınınca bahçede kendisine uğraş aramaya başladı.

Karaer mahallesindeki evinde gaz betondan maketler yapmaya başlayan Atay, avlusunun her duvarını şehrin simgeleri olan tarihi Gümüşhane evleri, tüneller, köprü ve kalelerle donattı.

"TUTKU HALİNE DÖNÜŞTÜ"

Eşinin desteği ile kısa zamanda tutku haline dönüşen gaz betondan maket yapma işini büyüten ve tüm zamanını bu işe ayıran Atay, bir arkadaşının tavsiyesi ile bu kez kentteki istinat duvarlarına konulmak üzere tarihi Gümüşhane evlerine benzeyen kuş evleri yapmaya başladı.

Bugüne kadar eli yatkın olmasına rağmen daha önce yaşadığı yerdeki imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle başlayamadığı maket işine baba evine taşındıktan sonra fırsatı değerlendirerek başladığını kaydeden Atay, geniş bahçeli evde gaz betondan Gümüşhane'yi tanıtım amaçlı evler, hanlar, hamamlar, kaleler yapmaya çalıştığını söyledi.

Yaptığı hobiyle ilgili bir eğitim almadığını ifade eden Atay, akşama kadar kahve köşelerinde oturmak yerine tüm zamanını maket yapmakla geçirdiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda daha değişik eserler yapmayı planladığını kaydetti.

GÜMÜŞHANE EVLERİ FORMUNDA KUŞ EVLERİ

Bir arkadaşının tavsiyesi ile Osmanlı döneminde köşk, saray, cami, mescit, türbe, han, çeşme gibi yapıların duvarlarına oturtulan, merhamet ve sevgi gibi yüce duyguları sembolize eden kuş evlerini yapmaya başladığını dile getiren Atay, tarihi Gümüşhane evlerine benzettiği kuş evlerini tamamlayınca şehrin yüksek duvarlarına yerleştirileceğini belirtti.

TORUNLARI İÇİN TÜNEL VE VİYADÜKLER İNŞA ETTİ

Evinin bahçesini yaptığı eserlerle süsleyen Atay, eserlerinden birisinin adını torunlarının adı olan "Betül" ve "Tudya" adını verdi. Gümüşhane'nin tarihi evlerini, köprülerini ve kuş evlerini gaz betona işleyen Atay, en beğendiği eserinin yine torunlarının üzerinde oyun oynama fırsatı bulduğu tünel ve viyadükler ile Gümüşhane evleri ve köprüler olduğunu sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title