Haberler

Müteahhit Evine Girmeye Çalışan Yılanı Öldürdü, 2 Bin 141 Lira Ceza Aldı

Güncelleme:

İzmit'te evine giren yılanı öldürdükten sonra haber olan Servet Canlı, haberi okuyan kişi tarafından şikayet edilince kanuna göre 2 bin lira cezaya çarptırıldı.

İzmit'te müteahhitlik yapan Servet Canlı, evine girmeye çalışan yılanı kürekle vurarak öldürdü. İnternette haberi okuyan bir kişi BİMER'e şikayette bulununca, Servet Canlı'ya Kara Avcılığı Kanunu'na göre 2 bin 141 lira para cezası kesildi.

2 METRE BOYUNDAKİ YILANI GÖRDÜ, İTFAİYEYİ ARADI

Yenidoğan Mahallesi Yıldız Sokak'ta oturan müteahhit Servet Canlı, 13 Haziran günü evine girmeye çalışan yaklaşık 2 metre boyundaki yılanı görünce itfaiyeyi arayarak yardım istedi.

KÜREKLE VURUP YILANI ÖLDÜRDÜ

Bu sırada yılanın hareket ettiğini ve kendisine saldırdığını öne süren Servet Canlı, kürekle vurup yılanı öldürdüğünü söyledi.

BİMER'E ŞİKAYETTE BULUNDU

Servet Canlı'nın yılanı öldürmesi haber olurken, internette haberi okuyan Zonguldak'ta yaşayan Ufuk Işık, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) mail atarak Servet Canlı hakkında şikayette bulundu.

Ufuk Işık'ın şikayeti üzerine Orman ve Su İşleri Kocaeli Müdürlüğü Servet Canlı'ya, Kara Avcılığı Kanunu'na göre 'izin verilen yaban hayvanları dışındaki hayvanları öldürdüğü gerekçesiyle' bin 841 lira idari ve koruma altına alınmış yılan için de 300 lira tazminat bedeli olmak üzere toplam 2 bin 141 lira para cezası kesti.

Ceza karşısında şaşırdığını belirten Servet Canlı, çok korktuğu için yılanı öldürdüğünü kaydederek şunları söyledi:

"ÜRPERDİM VE ÇOK KORKTUM"

"Eşim beni telefonla arayarak evin önünde yılan gördüğünü söyledi. İtfaiyeyi arayarak yılanın bahçede olduğunu bildirdim. İtfaiyedeki kişi, doğadaki yılana müdahalede bulunamayacaklarını söyledi. Ben de bunun üzerine eve geldim. Evin demir kapısının önüne gelince yılanı gördüm. Ürperdim ve çok korktum.

"BOYU 2 METREYDİ"

Daha önceki gördüğümüz yılanlardan çok farklıydı. Yaklaşık 2 metre boyundaydı. Yılan evin merdivenlerinden yukarıya doğru hareket ediyordu. Çocuklarım yukarıda olduğu için müdahale etmek zorunda kaldım. Yılanın yanına gelince yılan bana hücum etti. Hücum edince kürek elimde hem geri kaçtım, hem de vurmak zorunda kaldım.

"KARINCAYI BİLE İNCİTMEM, SALDIRINCA KORKTUM"

Eğer ben bu yılanı ormanlık alanda veya doğada öldürmüş olsam haklılar. Ben karıncayı bile incitmeyecek bir insanım. Hayvan bana saldırıyordu, beni ısıracaktı. Zehirli mi değil mi onu bilemezdim. Cezaya itiraz edeceğim"

"HİÇBİR CANLI ÖLDÜRÜLMEMELİ"

BİMER'e ihbarda bulunan Ufuk Işık ise, hiçbir canlının öldürülmemesi gerektiğini savunarak şunları söyledi:

"CANLI OLARAK YAKALANMALI"

"Yaban hayvanlarının insan yaşam alanlarına girmesi durumunda mutlaka Orman ve Su İşleri Müdürlükleri durumdan haberdar edilmeli ve yaban hayvanı canlı olarak yakalanarak doğal yaşam alanına ulaştırılmalıdır.

Orman ve Su İşleri Kocaeli Müdürlüğü'ne, başvurumuzu değerlendirerek gereğini ivedilikle yaptıkları için çok teşekkür ederim. Umarım bu olay bundan sonraki benzer durumlar için örnek olur ve insanlar böyle durumlarda hayvanı katletmek yerine ilgili kurumları arayarak gereğini yaparlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenidoğan Ufuk Işık 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (13)

KESKİNLİ MUSA CÜRMENOĞLU:

yılanı öldürmeyecekce öpecekmi sacmalıga bak iyi etmiş yılanın kafasını kucukken ezeceksin

35
2
yanıtYanıtla
maviş:

şikayet eden adamda acaipmiş . . can tatlı yılan bu ne yapacağı belli olmaz kendi olsa ne yapacakmış ?? alıp evindemi besleyecekmiş

23
0
yanıtYanıtla
Yörük:

Nasıl da kılkuyruksa artık şikayet eden. Adam sanki birisini vurdu . Altıüstü yılan vurmuş kılkuyruğun teki de arkasından şikayet etmiş

12
5
yanıtYanıtla
özer öz.:

Çok güzel bir haber. . . . zaten kıl olmuştum o zat''a. . . Yılan zarardan fazla yaralı bir sürüngen. . . yılan nüfusunu yok etme sınırına gelen ülkeler yılan ithal etmeye başladı çünkü Farelerin en büyük düşmanı yılan olmayınca farelerin baskınına uğradılar. . . . tarla ve bahçeleri talan edildi farelerce. . .

9
8
yanıtYanıtla
servet:

peşindeyim ufuk sıçarken üstüne yılan atmazsam:))))

15
2
yanıtYanıtla
yıldo:

sinek öldürenleri şikayet edecem. . :)))))))))))))

15
0
yanıtYanıtla
silver:

yılan öldürmek 2000 ayı öldürmek 15000 kurt 8000. . . . . yakında toplanıp şehre inecek zevk için adam dövecekler. . nasılsa dokunamıyoruz. . . .

13
2
yanıtYanıtla
ssssssssss:

ulan adamın canı mı degerli yılanın mı evine girecek adamın sokacak ölcek adam tabi en dogal hakkı yılanı öldürmesi ah şu kendini cici göstermek için hayvanseverlik yapanlar

6
3
yanıtYanıtla
ilahi ceza:

adaletin bumu tayyip ALLAH sana cok cetin hesap soracak

7
1
yanıtYanıtla
atilla:

cezayi verenin evine birkac yilan koymali bakalim oldurecekmi yoksa zehirlenecekmi. para bitti her bahaneyle ceza kesmek gunah

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title