Haberler

Evindeki Odadan Balkan Şampiyonluğuna

19. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’na evinin 7 metrekarelik odasında hazırlanan 12 yaşındaki Yağızhan Mustafa Ödemiş, sıkletinde birinci oldu Milli sporcu Ödemiş: "Ailem benimle gurur duyuyor.

ÖMER ÜRER - Hazırlıklarını evinin 7 metrekarelik odasında sürdüren 12 yaşındaki milli sporcu Yağızhan Mustafa Ödemiş, 19. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'nda sıkletinde birinciliğe ulaştı.

Başarısının anne ve babasının desteğiyle geldiğini belirten Ödemiş, AA muhabirine evinin bir odasını antrenman salonuna çevirdiklerini söyledi.

Ödemiş, babasının teşviğiyle küçük yaşta karateye başladığını kaydederek, "Şu anda 12 yaşındayım ve 7 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Babam karate yapıyordu, onu gördükçe benim de hoşuma gitmeye başladı. Bu yıl düzenlenen 23 Nisan Dünya Çocukları ve geçen yıl Sakarya Open Karate Turnuvası'nda iki kez üçüncülük madalyası aldım. Bu yıl Türkiye şampiyonu oldum. İlk defa katıldığım Balkan Şampiyonası'nda da altın madalya kazandım. Hendek Karate Kulübünde spor hayatıma devam ediyorum" diye konuşu.

"En büyük hayalim, Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak"

Müsabakalar öncesinde heyecanlandığını, mücadeleye başlayınca 10 saniyede heyecanının yatıştığını anlatan Ödemiş, zamanla eğlenceli hale geldiğini dile getirdi.

Ödemiş, çalışmalarına evde devam ettiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Evde her gün 1,5-2 saat çalışıyorum. Maçlardan önceki gün teknik-taktik çalışmalarım bir saat sürüyor. Normal antrenmanlarımız ise 1,5 saatte bitiyor. Bir arkadaşımla çalışıyoruz. Babam tatami minderleri aldı ve odayı antrenman salonuna çevirdi. Evde böyle çalışmaktan mutluyum. Arkadaşlarım sokakta sabahtan akşama kadar oyun oynuyor. Oyun oynamak güzel bir şey de fazlası iyi değil. Ben oyun yerine spor yapmayı tercih ediyorum. 30'a yakın madalyam var. Ailem benimle gurur duyuyor. Onlara mutluluk yaşatmaktan ben de çok mutlu oluyorum."

Uluslararası arenada milli takımı temsil etmenin gururunu yaşadığını vurgulayan Ödemiş, "Milli takım benim en büyük hayalimdi, bunu başardım. Milli formayı terletmek çok gurur verici. İleride de başarımı devam ettireceğime inanıyorum. En büyük hayalim, Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek, hayatımı spor yaparak kazanmak ve ileride beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum" ifadesini kulandı. - Düzce

Kaynak: AA / Spor

Ödemiş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title