Haberler

Evet" İçin Fikirlerini Duvara Yazdılar

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "İnşallah 'Evet'le Türkiye yeni bir sürece geçecek. Yeni bir normalleşme, yeni bir pozitif söylem, insan hakları, demokrasi ve özgürlükler yeniden konuşulur hale gelecek." dedi.

Adapazarı'ndaki vatandaşlar, kent merkezinde açılan "Tercih Evet Fikir Duvarı"na halk oylamasında niçin 'Evet' oyu kullanacaklarını yazdı.

Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesince 'evet' oyu kullanacak olanların düşüncelerini ifade etmeleri amacıyla Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde tahtadan "temsili duvar" oluşturuldu.

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından açılışı yapılan temsili duvara vatandaşlar, düşüncelerini yazdı. "Yeniden büyük Türkiye için 'Evet', 'Ülkenin geleceği için 'Evet', 'Çanakkale ruhunun yeniden dirilişi için 'Evet', '8 aylık oğlumun geleceği için 'Evet', 'Abdülhamit'in ruhunu taşıyan Reis ile dünyaya Osmanlı kudretini hakim kılmak için 'Evet" şeklindeki cümleler dikkati çekti.

Sendikanın Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fikir duvarında insanların referandumda niçin 'Evet' dediklerini beyan edeceklerini belirterek, "Biz inanıyoruz ki, zaten insanımız, 17 Nisan sabahına yeni Türkiye ile uyanmak isteyecektir. Ülkemizde çok büyük yüzdelikle 'Evet' çıkacaktır." dedi.

Fikir duvarında düşüncelerini paylaşan AK Parti Sakarya Milletvekili Üstün de açık toplum oluşturmak için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Bunun oluşması için en önemli etkenlerden birinin güçlü sivil toplum örgütleri olduğunu belirten Üstün, "Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi, orijinal bir uygulama başlattı. Vatandaşlarımızın görüşlerini yansıtmak üzere stant açmışlar. Zaten demokrasi, açık toplum budur. Vatandaşımızın fikrini özgürce söylemesi, söyleyecek ortamı geliştirmesi lazım. Bizim hedefimiz budur."

Bu uygulamanın da vatandaşların fikrini açıkça söyleyebilecekleri bir zemin oluşturduğunu aktaran Üstün, emeği geçenlere teşekkür etti.

Üstün, kendisinin de temsili duvara "Evet çünkü insan hakları için." yazdığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"TBMM'de 4,5 yıl İnsan Hakları Komisyon Başkanlığını yürüttüm. Ardından kurucu genel başkan yardımcılığını üstlendim ve insan hakları birimini kurdum. Dolayısıyla, Türkiye'de insan hakları konusunda belki de ismi önde geçen birkaç arkadaştan biri benim. O bakımdan ben de bu özelliğimi yansıtmak istedim. İnşallah 'Evet'le Türkiye yeni bir sürece geçecek. Yeni bir normalleşme, yeni bir pozitif söylem, insan hakları, demokrasi ve özgürlükler, yeniden konuşulur hale gelecek."

Vatandaşlardan İbrahim Kün ise fikir duvarına içinden geçen duyguları yazdığını dile getirerek, "Güçlü bir Türkiye, iyi bir demokrasi, gelecek nesiller, uluslararası arenada Türkiye'nin daha etkin ve güçlü olması için 'Evet' demek üzere buradayım." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Sakarya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title