Haberler

Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetleri" İşbirliği Protokolü

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar arasında evde sağlık hizmetlerinin koordinasyonun sağlanması amacıyla protokol imzalandı.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar arasında evde sağlık hizmetlerinin koordinasyonun sağlanması amacıyla protokol imzalandı.

Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde, evde sağlık ve bakım ile sosyal destek hizmetlerinin herhangi bir nedenle yatağa bağımlı hale gelmiş olan hastaları evlerinde ziyaret ederek, ihtiyaçları olan sağlık hizmetinin belirlenmesi, tedavi ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, hastaneye başvuru sıklığının azaltılması, hastalara ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek verilmesi olduğunu söyledi.

Hizmetlerin bütün olarak verilmesi için Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumları bünyesinde evde sağlık hizmetleri birimlerinin kurulduğunu bildiren Balcı, şunları kaydetti:

"Evde sağlık hizmetleri, hafta içi mesai saatlerinde ve randevu sistemi ile hizmet vermektedir. Hizmetten yararlanmak isteyen hasta, ikamet ettiği adrese birimlerimiz tarafından değerlendirilerek, yararlanıp yararlanamayacağına karar verilmektedir. 9 birimizde hizmet veriliyor. Toplam 2 bin 148 hastaya ulaşılmış olup, 545 kayıtlı aktif hasta sayımız vardır ve kayıtlı hasta ziyaret sayısı 5 bin 195'dir. İl genelinde evde sağlık hizmeti için çalışan 4 uzman ve 4 pratisyen hekim, 17 yardımcı sağlık personeli ve7 araçla halkımıza hizmet vermekteyiz."

Balcı'nın açıklamasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül tarafından, evde sağlık hizmetleri, evde bakım, sosyal destek ve benzeri hizmetin ortaklaşa verilmesi için hazırlanan protokol imzalandı.

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Şeyh Edebali Balcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title