Haberler

    Evde Kimyasalsız Yaşamak Mümkün

    Doğal ve sağlıklı oluşuyla da kullanış sağlayan mermeri neden ve nasıl tercih etmeliyiz?

    Türk kültürünün önemli simgelerinden biri olan "mermer"in dünyadaki yükselişi de sürüyor. Tureks Stone Yöneticisi Gökçen Anlı ile mermerin serüveni ve tüketicinin dikkat etmesi gereken etmenleri konuştuk. İşte detaylar...

    Bengü Öner: Mermer sektörü Türkiye'de ve dünyada ne kadarlık bir pazarı oluşturuyor ve nereye gidiyor?

    Gökçen Anlı: Türk mermeri dünyada kalitesi ve renk çeşitliliği ile öne çıkıyor. Dünya rezervlerinin yaklaşık %70'ini başta Amerika olmak üzere Avrupa, Ortadoğu ve Uzak Doğu'ya ürünlerimizi gönderiyoruz. Doğaya dönüşün yaşandığı ülkemizde de doğal taş mermer kullanımı her geçen gün artarak devam ediyor. Doğadan çıktığı gibi kullanılabilmesi, herhangi bir kimyasal ve sağlığa zararlı madde içermemesi ve tamamen kişiye özel olması nedeniyle revaçta.

    Bengü Öner: Mermerde tüketicinin beklentisi ve tercihleri neler?

    Gökçen Anlı: Genellikle kaplama malzemesi olarak tercih edilen ince malzemeler dekoratif veya fonksiyonel olarak kullanılabiliyor. Renk uyumu ve kullanım amacına göre tüketici beklentisi belirleniyor. Tercihler kişiye ve mekana özel olmakla birlikte özellikle bej mermerden sıkılan yurtiçi kullanıcısı açık ve koyu tonlarda gri tonlarını tercih ediyor. Yüzeyi işlenmemiş kendi dokusuyla bırakılan doğal taşlar da en sık tercih edilen ürün grubu.

    Bengü Öner: Tüketici nelere dikkat etmeli?

    Gökçen Anlı: Mermer alırken profesyonel firmalarla çalışılmalı. Çünkü mermerin kalitesi bakıldığında anlaşılmaz. Bir kere yapılan ve evladiyelik olan bu kaplamalar doğal taş olduğu için damar yapısı, renk geçişleri ve cila problemi sıkça karşılaşılan sorunlardır. Eğer kaliteli bir firma üretimi değilse döşendikten sonra bu tip problemlerle karşılaşılabilir. Özellikle stoklu ürünleri ve ürünü görerek alma ya dikkat edilmeli.

    Bengü Öner: Yalıtım konusunda mermer cephesinde durum nasıl ilerliyor?

    Gökçen Anlı: Binaların yağmur gibi çevresel faktörlerden korunması ve uzun ömürlü olabilmesi için, eskiye göre yalıtım sistemi uygulamalarında mermer uygulamalarını sıkça görebiliyoruz. Mermer, bakım gereksiniminin en az olması nedeniyle iç cepheler dışında dış cephelerde de fazlasıyla tercih ediliyor. Mermer, hiçbir ön hazırlık yapmaya gerek kalmadan doğrudan duvara tatbik edilebiliyor. Bu da zaman tasarrufu sağlıyor. Nemden ve sudan etkilenmemesinden dolayı neme maruz kalan duvarlarda da rahatlıkla uygulanabilen mermerler, ilerleyen dönemlerde sıva, boya ve bakim maliyetini de ortadan kaldırmış oluyor.

    Bengü Öner: İnşaat sektörünün büyümesi mermer sektörünü nasıl etkiliyor?

    Gökçen Anlı: Hızla yükselen inşaat sektöründe özellikle lüks konut üreticileri için mermer kullanımı prestij meselesi haline geldi. Yapılan Bu tür projelerin artması dolaylı yoldan bizim sektörümüzü de olumlu yönde etkilemektedir. Projeler ile birlikte bizlerde sektörde sürekli kendimizi yeniliyor, modayı, trendleri takip ederek ürün güncelliğimizi ve çeşitliliğimizi artırıyoruz.

    Bengü Öner: İnşaat sektörü içinde Türk mermeri ne kadar yer alıyor?

    Gökçen Anlı: Özellikle orta ve uzak doğu ülkelerinde Türk mermeri çok değerlidir. Proje şartnamelerine kalitesi ve sağlamlığı nedeni ile özellikle Türk mermeri yazılıyor. Amerika'da ince fayans bej ve Türk beyazları çok rağbet görüyor. Türkiye'de ise yeni yeni sosyal mekanlar gibi kapalı/açık alanlarda mermer kullanımı artış gösterdi. Sektörde kalite isteyen tüm firmalar Türk mermerini tercih ediyor.

    Bengü Öner: Tureks hangi ülkelere ihracat yapıyor?

    Gökçen Anlı: Kurulduğumuz günden bu yana Amerika ve Avrupa, Uzak Doğu'nun ülkelerin tamamı başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine ürünlerimizi ihraç ediyor, dünyanın pek çok yerinde showroom ve bayii sistemi ile müşterilerimize ulaşıyoruz.

    Kaynak: Milliyet.com.tr / Emlak

    Amerika Birleşik Devletleri Uzak Doğu Gökçen Bengü Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title