Haberler

Evde Eğitim Alan Lösemi Elif'in Karne Sevinci

Aydın’ın Didim ilçesinde, lösemi hastası 14 yaşındaki Elif Tutan, evde eğitim alarak bir üst sınıfa teşekkür belgesiyle geçti.

Aydın'ın Didim ilçesinde, lösemi hastası 14 yaşındaki Elif Tutan, evde eğitim alarak bir üst sınıfa teşekkür belgesiyle geçti. Okul müdürü ve öğretmenleri, Elif'i evinde ziyaret ederek karnesini verdi.

2015-2016 eğitim öğretim yılı bugün karne töreniyle sona ererken Ülke genelinde 18 milyon öğrenci ile Didim'de 10952 karne sevinci yaşadı. Karne sevinci yaşayanların içerisinde ise Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan 14 yaşındaki Lösemi hastalığıyla mücadele eden ve evde eğitim alan Elif Tutan'da yer aldı.

Okul Müdürü Gülay Erbatur, Müdür yardımcısı Mustafa Modoğlu, Okul Rehberlik Öğretmeni Gökmen Özen ve Elif'e aylarca evde eğitim veren Okul öğretmenlerinden Özmen Evdönderen'den oluşan heyet 14 yaşındaki Elif'i Yeni Mahalle 819 sokak Cemal Gönül apartmanı No: 19 adresindeki evinde ziyaret edip hem karnesini hem de teşekkür belgesini verdi.

"MASKEYİ GÖRÜNCE ÇALIŞMA BAŞLATILDI"

Elif'in evde eğitim alma süreciyle ilgili bilgiler veren Okul Rehber Öğretmeni Gökmen Özen Elif'in okula maskeyle gelmesinin ardından çalışma başlatıldığını belirtip "Okula başladığı dönemde Elif maske taktığından dolayı kendisiyle görüşüldü ve Lösemi hastası olduğu öğrenildi. Evde eğitim hizmeti noktasında aileye bilgi verildi. Bakanlığımızda bu konuyu çok önemsiyor. Aile bununla ilgili rapor aldı ve bizimle iletişime geçti. Bizde Söke'de Rehberlik Araştırma merkeziyle birlikte prosedürü hazırladık. Okul idaremizde gerekli öğretmenleri hazırlayarak evde eğitim almasını sağladı" dedi.

"HEM İLAÇLARLA MÜCADELE ETTİ HEM DE DERSLERİNE ÇALIŞTI"

Okul öğretmenlerinden ve evde gönüllü olarak eğitim veren Özmen Evdönderen de, evde eğitim kapsamında çeşitli derslerle ilgili eğitimler verdiğini ifade ederek; "Tanıştığımızda onun başarabileceğini biliyorduk. Hem ilaçlarıyla mücadele etti; Hem de derslerine çalıştı. Ailesi de destek oldu. Bizde kendisine yardımcı olmaya çalıştık. O bunun üstesinden gelecektir. Seneye de kendisini aramızda görmek isteriz" dedi.

"ELİF İLK DEĞİL ARAMIZA DÖNECEK"

Okul Müdürü Gülay Erbatur ise, geçen yıldan bu yana bu tür eğitimler verdiklerini belirterek "Önce endişeliydik ama bunu başardık. Öğretmenlerimiz gönüllü olarak yaptı. Başarılı şekilde tamamladılar. Öğretmenlerimiz tebrik ediyorum. Elif kızımızda aramızda dönecektir" dedi.

Elif Tutan'ın babası Yalçın Tutan ise Öğretmenlere teşekkür ederken aile ortamında bu eğitimin verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

14 yaşındaki Lösemi hastası Elif Tutan tüm öğretmenlerine teşekkür ederek; "Bu süreç bana moral oldu. Dışarıya da çıkamıyordum. Her şey güzel geçti. Uyumlu şekilde derslerimiz aksamdan yaptık. İleri de anestezi uzmanı olmak istiyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gülay Didim Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title