Haberler

Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Kadınların işgücüne katılım oranı 2002 yılında yüzde 26,9 iken, bugün 2014 sonu itibari ile yüzde 30,8 yükselmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kadınların işgücüne katılım oranı 2002 yılında yüzde 26,9 iken, bugün 2014 sonu itibari ile yüzde 30,8 yükselmiştir. 2023 yılı için belirlediğimiz kadınların işgücüne katılma hedefinin yüzde 41 oranında olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesinin açılış töreni, Wyndham Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Çelik, "Kadınlarımız günümüz ülkesinde her alanda görevlerini başarıyla sürdürüyorlar. Spordan sanata her alanda çok başarılı olduklarını burada açıkça belirtmek ve tebrik etmek istiyorum. Biz siyasilerin kadınları toplumsal hayatındaki katılımın önündeki engelleri kaldırmak ve kadın istihdamının önünü açmak gibi önemli sorumlulukları ve görevlerinin olduğunun da bilincinde olduğunu belirtmek istiyorum. Maalesef kadınların çalışma hayatının başından sonuna görülmez engellerle karşı karşıya olduklarını belirtmekte yarar var" diye konuştu.

Sigorta teşvik primleri, doğum yardımları gibi birçok uygulama ile kadınlara destek sağladıklarını ifade eden Bakan Çelik, "Hükümetlerimiz döneminde her alanda olduğu gibi kadın istihdamı konusunda da ilerleme kaydedildiği görülmektedir. Kadınların işgücüne katılım oranı 2002 yılında yüzde 26,9 iken, bugün 2014 sonu itibari ile yüzde 30,8 yükselmiştir. 2023 yılı için belirlediğimiz kadınların işgücüne katılma hedefinin yüzde 41 oranında olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Kadın istihdamı konusunda eğitimin önemine dikkat çeken Bakan Çelik, "2014 yılı verilerine göre kadının işgücüne katılım oranlarını 2014 verilerin göre değerlendirdiğimizde okuryazar olmayan kadınların işgücüne katılma oranı yüzde 17'dir. Eğitim yanında kadınların işgücüne katılımını engelleyen başka olumsuz durumlar da var. Bunların başında çocuk bakım hizmetleri önem arz ediyor" şeklinde konuştu.

Mesleki Yeterlilik Kurumu'nu aktif bir şekilde devreye koyan yasal düzenlemeleri de yaptıklarını kaydeden Bakan Çelik, "Hangi iş olursa olsun standardına uygun yapılma zorunluluğunu Türkiye gerçekleştirdi. Bu son derece önemli, ben bilirim, ben bakarım, ben çocuğa iyi bakarım, yok. Onun standardı var. Çocuğa nasıl bakılacak onun standartları var. O standartlara uygun sertifikanız varsa bu aylık ödemeniz bin lira değil, bin 300 lira olacak. Sertifikalı çocuk bakıcısının ücretini de böylece arttırıyoruz" dedi.

"SGK olarak kayıtlı istihdamı teşvik etme noktasında ve kayıt dışı istihdam ile mücadele konusunda çok çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz" diyen SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise, şunları söyledi:

"Sosyal güvenlik reformunun hayata geçmesi ile birlikte cezanın yerini teşvikin, denetimin yerine rehberliğin aldığı yeni anlayış bizim temel yaklaşımımızı oluşturmaktadır. Kayıt dışı istihdam oranının yüzde 52'lerden 2014 yılı itibari ile yüzde 33,3'e gerilemiş olması da bunun en somut göstergelerinden bir tanesidir. Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmenin misyonu çerçevesine kurulmaya başlanan sosyal güvenlik merkez müdürlüklerinin sayısı da bugün itibari ile 552 ulaşmış bulunmaktadır. Kurum olarak denetim mekanizmalarının denetlenmesi noktasında fiziki ve insan kaynaklarının kapasitesi arttırılırken, bir taraftan da yapılan denetimlerle etkinliğin artırılması amacıyla risk odaklı denetim benimsenmiştir. 39 ayrı sektör için hazırlanmakta olan karmaşık sosyal güvenlik mevzuatını en basit biçimde anlatan rehberlerimiz de, artık işverenlerimiz sosyal güvenlik açısından kendi öz denetimini gerçekleştirebilecek duruma geleceklerdir" diye konuştu.

Evde çeşitli işlerde çalışan kadınların yüzde 92'sinin güvenceden yoksun bir şekilde çalıştığına dikkat çeken İlhan, "Kadınların kayıt dışı istihdamına yönelik bu durumunun çarpıcılığı bu alanda somut çözüme yönelik adımların atılmasını gerekli kılmış ve pek çok düzenlemede hayata geçirilmiştir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sosyal Güvenlik Kurumu Faruk Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title