Haberler

Samsun'da Evcil Hayvanlar İçin Mezarlık Oluşturuldu

Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Hayvan mezarlığından genel ve detay görüntü- Belediye işçilerinin mezarlara yaptığı bakım- Yaban domuzunun mezarından genel görüntü- Hayvan Barınağı Sorumlu Yöneticisi ve veteriner hekim Hüseyin Aydın röportaj - Hayvan mezarlığından dış görüntü Evcil hayvanlar için mezarlık oluşturuldu- Samsun Büyükşehir Belediyesi evcil hayvanlar için mezarlık oluşturdu- Bir karaca ile yaban domuzunun da bulunduğu evcil hayvan mezarlığında, hayvanların mezarları başına adlarının ve ölüm tarihlerinin yazılı olduğu mezar taşları yerleştirildi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından evcil hayvanlar için mezarlık oluşturuldu. Bir karaca ile yaban domuzunun da bulunduğu evcil hayvan mezarlığında, hayvanların mezarları başına, adlarının ve ölüm tarihlerinin yazılı olduğu mezar taşları konuldu.Hayvan Barınağı Sorumlu Yöneticisi ve veteriner hekim Hüseyin Aydın, AA muhabirine, evlerinde uzun zaman hayvan besleyen vatandaşların, hayvanlarını öldükten sonra çöp kutularına atmamak için Büyükşehir Belediyesinden mezarlık yapılmasını istediğini söyledi.Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatları doğrultusunda hayvanseverlerin isteğini yerine getirdiklerini belirten Aydın, "Hayvanseverlerin talepleri doğrultusunda hayvan barınağının da bulunduğu alanda evcil hayvan mezarlığını oluşturduk. Vatandaşlarımız evlerinde baktığı hayvanları öldükten sonra mezarının yerinin belli olması için bize başvuruyor. Biz de mezarlıkta onlara yer ayarlıyoruz" dedi.- Vatandaşlar mezarlığı ziyaret ediyorMezarlığın bakımını belediyenin yaptığına işaret eden Aydın, "Hayvanlar defnedildikten sonra biz onların ölüm tarihlerini, ismini belediye olarak mezar taşı yaptırarak mezarın başına koyuyoruz. Vatandaşlarımız ziyarete geldiğinde hangi mezarın kendi hayvanına ait olduğunu biliyor. Vatandaşlarımızın buraya gelip, kaybettikleri hayvanlarını mezarı başında anıyor" diye konuştu.- Karaca ve yaban domuzuna da mezar taşıCanik ilçesinde 18 Ocak'ta avcılar tarafından kovalanan ve şehre inen yaban domuzunun, vatandaşlarca sıkıştırıldığını ve yaralı olarak yakalanıp kendilerine teslim edildiğini anlatan Aydın, ölen yaban domuzunu da evcil hayvan mezarlığına gömdüklerini söyledi."Burası sadece evcil hayvanlar için oluşturuldu, ancak tedavi için bize getirilen yaban domuzu ve bir karacayı da buraya gömdük" diyen Aydın, yaban domuzunun da mezarı başına toynak izleriyle "Yaban Domuzu" yazısı bulunan mezar taşı yaptırıldığını, karacanın da mezar taşının olduğunu kaydetti.Mezarlıkta 23 hayvanın mezarının bulunduğunu ifade eden Aydın, bunun gelecek yıllarda daha da artacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title