Haberler

Ev Sahibi Olmak İçin 3 Gün Nöbet Tuttular

Aksaray'da TOKİ tarafından alt gelir grubuna yönelik yaptırılan 11 daireden birine sahip olmak isteyen 18 kişi, satışların yapılacağı banka önünde 3 gün gece gündüz nöbet tuttu.

Aksaray'da TOKİ tarafından alt gelir grubuna yönelik yaptırılan 11 daireden birine sahip olmak isteyen 18 kişi, satışların yapılacağı banka önünde 3 gün gece gündüz nöbet tuttu.

TOKİ tarafından Aksaray'da alt gelir grubuna yönelik yaptırılan yaklaşık 3 bin konut, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Konutlar, kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edildi. Farklı nedenlerden dolayı teslim alınmayan 11 konutun ise TOKİ tarafından kurasız satışa çıkarılacağı duyuruldu.

Konuların kurasız satışa çıkarıldığını duyan vatandaşlar ise Cuma gününden itibaren, müracaatların yapılacağı banka önünde sıra beklemeye başladı. Satışa sunulan 11 konut için 18 kişi, 3 gün gece gündüz banka önünde bekledi.

Kendi evlerine kavuşmanın hayalini kuran vatandaşlar, battaniye ve yorganlarla ısınmaya çalıştı.

Bankanın camına sırasıyla isimlerini yazan vatandaşlar, bu sabah bankanın açılmasıyla kalan 11 ev için müracaatta bulundu.

Sırada bekleyen vatandaşlardan Ahmet Kaçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 konut için üç gündür gece gündüz banka önünde beklediklerini bildirdi.

Satış için istenen evrakları hazırladıklarını dile getiren Kaçar, gündüzleri anne-babalarının nöbette kaldığını, gece ise kendilerinin nöbeti devraldığını bildirdi.

"Biz ancak TOKİ'den ev sahibi olabiliriz" diyen Osman Tosun ise düşük ücretle çalıştığını, ev sahibi olabilmek için bu fırsatı değerlendirmek istediğini kaydetti.

Tosun, "Cuma gününden beri sıradayız. Eş ve çocuklarımız gündüz, biz gece nöbette kaldık. Ancak bu şekilde ev sahibi olabiliriz" dedi.

Listenin 1. sırasında yer alan Mehmet Akın ise 10 yıldır kirada oturduğunu, küçük de olsa kendisine ait bir evi olmasını istediğini belirtti.

Listenin 16. sırasında yer alan Süleyman Coşkun ise "Ne olursa olsun bir ümit bekliyorum. Dar gelirli başka türlü ev sahibi olamaz" diyerek evrakı eksik olan veya başvuru sahiplerinin durumlarının uygun bulunmaması durumunda sıranın kendisine geleceğini ifade etti.

- AKSARAY

Kaynak: AA / Yerel

Osman Tosun Ahmet Kaçar Aksaray Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title