Haberler

Ev Hapsinde Dolandırdı

Adana'da 59 yaşındaki Vedat Köse, telefonla dolandırıcılık yaptığı iddiası ile 23 Nisan'da yakalandı, çıkartıldığı mahkemece adli kontrol yasası uygulanarak serbest bırakıldı.

Adana'da 59 yaşındaki Vedat Köse, telefonla dolandırıcılık yaptığı iddiası ile 23 Nisan'da yakalandı, çıkartıldığı mahkemece adli kontrol yasası uygulanarak serbest bırakıldı. Ev hapsinde tutulan Vedat Köse, iddiaya göre bir hafta içerisinde telefonla arayıp kendisini savcı olarak tanıttığı Samsun'da oturan Nuri K.'dan 8 bin, Uşak'taki Adem Y.'den 5 bin, Sivaslı Veli K.'den ise 62 bin 500 TL dolandırdı.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Atakent Mahallesi'nde oturan Vedat Köse, iddiaya göre telefonla aradığı Nuri K.'ya kendisini polis olarak tanıtıp, kimlik bilgileri ve hesapları üzerinden terör örgütüne para yardımı yapıldığını söyledi. Soruşturma yürüttüklerini belirten Vedat Köse, Nuri K.'nin 8 bin lirasını, arkadaşı 37 yaşındaki Deniz Kartalmış'ın banka hesabına yatırttı. Deniz Kartalmış, parayı çekip Vedat Köse'ye götürdü.

Ev hapsinde olmasına rağmen Vedat Köse, aynı yöntemi kullanarak 2 gün sonra da Uşak'ta yaşayan Adem Y.'nin 5 bin TL'sini Deniz Kartalmış'ın hesabına aktarmasını sağladı. Bu kez Sivaslı Veli K.'y aynı yöntemle kandıran Vedat Köse, 62 bin 500 lira parasını Deniz Kartalmış'ın hesabına aktarmasını sağladı.

PARAYI YATIRDI, POLİSE BAŞVURDU

Parayı hesaba yatıran Veli K., son anda dolandırıldığını anlayıp, polise başvurdu. Veli K.'nın başvurusu üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler harekete geçti. Hesap sahibinin Deniz Kartalmış olduğunu belirleyen ekipler, zanlıyı Yüreğir İlçesi'nin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir banka şubesinde, parayı çekmek isterken yakaladı.

Gözaltına alınan Kartalmış Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'ndaki ifadesinde dolandırıcılık olayı ile ilgisinin bulunmadığını ileri süren Kartalmış, ev hapsinde bulunan Vedat Köse'yi suçlayarak, "Vedat Köse benim arkadaşım. Bana, kendisine para geleceğini söyledi. Evden çıkamadığı için de benim hesap açtırmamı ve gelen parayı kendisine götürmemi söyledi. Ben de hesabı açtırdım. Parayı da çekip ona verecektim" dedi.

Aynı suçtan ev hapsi cezası bulunan Köse, Kartalmış'ın ifadesi üzerine gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen Köse, "Ben Deniz Kartalmış'ı tanımıyorum. Daha önce aynı suçtan yakalandığım için medyada adım çıkmıştı. Oradan görüp benim ismimi vermiş olabilir. Bana iftira atıyor" diye konuştu.

Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Yüreğir Sivaslı Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title