Haberler

Ev Hanımları Yöresel Lezzetleriyle Yarıştı

Tekirdağ’da 41. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde ‘Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması’ düzenlendi.

Tekirdağ'da 41. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde 'Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması' düzenlendi. Etkinliğe katılan Lokantacılar, Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu belirterek, "Ülkeyi en çok tehdit eden obeziteye ancak geleneksel lezzetlerle dur diyebiliriz" dedi.

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Otelinde düzenlenen yarışmaya, Aykut Yenice'nin yanı sıra, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın eşi Zuhal Ceylan, Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ile çok sayıda ev hanımı katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Lokantacılar, Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Tekirdağ'ın, Türkiye'nin doğuya ve batıya açılan bir penceresi olarak yıllardır temsil ettiği kültürü içerisinde, aldığı göçlerle olağanüstü bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ve Tekirdağ köftesi ile de Türkiye'de ciddi anlamda, aş, iş, istihdam oluşturan bir kent olduğunu söyledi.

"Obeziteye sizin yemeklerinizle dur diyebiliriz"

Yenice, geleneksel lezzetlerin gündeme getirildiği organizasyonlarında çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu tip organizasyonların, siz hanımefendiler tarafından desteklenmesi, yaşatılması gerekir. Türk mutfağının gerçek temsilcileri siz evdeki annelerimiz, saygıdeğer ablalarımız, kız kardeşlerimizdir. Bizler yemek yemeyi sizlerden öğrendik, yemek yapmayı sizlerden öğrendik. Dünyada hızla yayılan, Amerika'dan sonra ülkeyi en çok tehdit eden obeziteye karşı yetiştirdiğiniz bu genç nesle ancak sizin yemeklerinizle dur diyebiliriz. Etin kilosunun 40 TL olduğu bir ülkede, sokaklarda ekmek arası köftenin, dönerin 2 TL'ye satıldığı bir süreçte, ne olduğu belli olmayan besinlerle büyütülen ve beslenen nesli ancak bugüne kadar yaşayan ve yaşatılan bu değerli lezzetlerle kurtarabiliriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ev hanımlarının çorbalar, zeytinyağlılar, hamur işleri, et yemekleri ve tatlılar kategorisinde hazırladığı lezzetler, yöresel uygunluk, görünüş, lezzet, pişmişlik bakımından jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Birbirinden estetik ve lezzetli hazırlanan yemeklerin değerlendirilmesinin ardından jüri dereceye giren yemekleri açıkladı. Çorbalarda, 'labadana' ile Güray Gürkaynak, zeytinyağlılarda, 'mercimekli yaprak sarması' ile Nurhan Erol, etli yemeklerde, 'damat paçası' ile Tuğçe Yeleç, hamur işlerinde, 'ıspanaklı börek' ile Havva Kut, tatlılarda 'zerde' ile Remziye Güner birinci oldu.

Dereceye girenlere ve yarışmaya katılan herkese çeşitli hediyeler takdim edildi. Birinci olan Havva Kut "Ispanaklı kol böreği ile birinci oldum, bugün yaptım, getirdim. En mutlu günlerimden biri, çok mutlu oluyorum böyle şeyler olunca, hayırlısı olsun diyorum. Hak eden kazansın" dedi.

Tatlılar kategorisinde zerde ile birinci olan Remziye Güner de çok mutlu olduğunu ifade ederek geçen sene de kendisinin aynı tatlı ile yarışmayı kazandığını söyledi.

Yöresel yiyeceklerin davetlilere ikram edilmesinin ardından yarışma sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turizm Haftası Süleymanpaşa Tekirdağ Yenice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title