Haberler

Ev Hanımları Sertifikalarına Kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı otobüslerle mahallelerde ev hanımlarına yönelik düzenlenen ücretsiz kursları tamamlayanlar sertifikalarına kavuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı otobüslerle mahallelerde ev hanımlarına yönelik düzenlenen ücretsiz kursları tamamlayanlar sertifikalarına kavuştu.

Büyükşehir Belediyesi, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı Bursa Mobil Eğitim Projesi'nin (BUMEP) meyvelerini toplamanın gururunu yaşıyor. Annelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmelerini hedef alan proje kapsamında bilgisayarlarla donatılan otobüsler mahalle mahalle dolaşıyor. BUMEP eğitimlerinden faydalanarak kendilerini geliştiren 1964 kursiyer daha Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Aynı zamanda bu hizmeti toplumun tüm dezavantajlı guruplarına yayma hedefi doğrultusunda Türkiye'de ilk kez engelli vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) kapsamında da bilgisayar kullanmayı öğrenen 158 engelli vatandaş da sertifikalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Bursa'da her türlü sosyal projeyi de hayata geçirdiklerini anlattı. Başkan Altepe, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Geleceğimize yön verecek olan çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmesi için annelere büyük görevler düşüyor. Bilgi teknolojilerinin çokça geliştiği günümüzde annelerin de donanımlı olması zorunluluk haline geldi. Bu hizmetin en önemli özelliği de kursların mahallelerde verilmesi. Çünkü ev hanımları başka bölgelerdeki kurslara katılma imkanı bulamıyorlar. Bu proje ile bilgiyi tüm mahallelere götürdük. Bilgisayar kullanmayı öğrenen anneler, hem çocuklarının eğitimine katkı sağlayacak, hem de internetin zararlarına karşı çocuklarını daha iyi koruyabilecekler. Bunun yanında ilk kez başlattığımız Engelsiz Mobil Eğitim Projesi kapsamında engelli vatandaşlarımıza da bulundukları mahallelerde bilgisayar eğitimi verdik. Amacımız bilgiye ulaşmadaki tüm engelleri ortadan kaldırmak" dedi.

EĞİTİMLER 10 MAHALLEDE DEVAM EDİYOR

BUMEP ile çok sayıda yetişkinin bilgisayar ve internet eğitiminden faydalandığını ifade eden Başkan Altepe, "Eğitimler, özel bilgisayar dersliği haline getirilmiş, ferah ve kullanışlı otobüslerde, kendi branşında eğitimli tecrübeli ve tamamı bayanlardan oluşan eğitmenler tarafından yapılıyor. BUMEP ile mahalle mahalle vatandaşlarımızın ayağına giderek ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimleri gerçekleştiriyoruz. İlk eğitim yolculuğuna 2011 yılında başlayan BUMEP otobüsleri Bursa'nın mahallelerini karış karış gezdi ve 2015 yılına kadar 16 bin 426 kursiyere katılım belgesi verdi. Ev hanımlarının her yönden donanımlı olması için atılmış büyük adımlardan biri olan proje, teknoloji çağına ayak uydurmakta zorlanan ve çocuklarıyla iletişim sorunu yaşayan tüm kadınların yardımına koşuyor. BUMEP halen 10 mahallede eğitim vermeye devam ediyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, Osmangazi İlçesi'nde Panayır, Hüdavendigar ve Yeni Karaman mahallelerinde; Nilüfer İlçesi Görükle, Yıldırım İlçesi Demetevler Mahallesi, Mudanya'nın Yalı Mahallesi, Gemlik Manastır Mahallesi, Orhangazi Hürriyet Mahallesi, İznik Mahmut Çelebi Mahallesi ve Mustafakemalpaşa Adnan Menderes Meydanı'nda eğitimlerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Başkan Altepe, eğitimlerini tamamlayan 1964 kursiyerin sertifika sevincine ortak olduklarını sözlerine ekleyerek, kurs bitiminde yapılan sınavda 100 alan

324 kursiyer arasında kura çekilişi ile belirlenen 2 kursiyere laptop, 2 kursiyere tablet ve 2 kursiyere de akıllı telefon hediye etti.

Aynı zamanda engelli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği BENMEP ile de eğitimlerin Bursa'nın tüm ilçelerinde yaşayan engelli vatandaşlara hizmetlerini ulaştırdığını ifade eden Başkan Altepe, bu proje kapsamında Yıldırım Hamınlar Lokali'nde bilgisayarlı muhasebe eğitimi ile Çırpan Parkı'nda da grafik tasarım eğitimi verildiğini de hatırlattı. Engelli vatandaşların eğitim engellerini kaldırmayı amaçlayan Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) kapsamında bu yıl eğitim alan 158 kursiyere katılım belgesi verildiğini dile getiren Başkan Altepe, BENMEP kursiyerleri arasında yapılan çekilişle belirlenen 1 kursiyere laptop, 1 kursiyere tablet ve 1 kursiyere de akıllı telefon hediye etti.

BUMEP ve BENMEP eğitimlerinin tanıtım filmlerinin de gösterildiği programda, kursiyerler Nesrin Seven, Mücahit Karabaş ve Derya Canyakmaz kendilerine mahallelerinde eğitim imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. İstiklal Mahallesi Muhtarı Gülnaz Karadeniz de mahallelerinden pek çok vatandaşın eğitimlere katıldığını söyleyerek, Bursa için faydalı hizmetlere imzasını atan Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili ve 26. Dönem milletvekili adayı Emine Yavuz Gözgeç de eğitimin önemine dikkati çekerek anlamlı projeden dolayı Başkan Altepe'yi tebrik etti. Törenin sonunda Başkan Altepe, Başkan Danışmanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve Gözgeç kursiyerlere sertifikalarını verdi ve hatıra fotoğrafında bir araya geldi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Altepe Merinos Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title