Haberler

Ev Hanımları Hünerlerini Sergiledi

Güncelleme:

Diyarbakır'da ev hanımlarına mesleki beceri kazandırmak amacıyla düzenlenen nakış ve tekstil ürünlerinden oluşan sergi göz doldurdu.

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi tarafından ev hanımlarına mesleki beceri kazandırmak amacıyla düzenlenen nakış ve tekstil ürünlerinden oluşan sergi, birbirinden renkli ürünlerle göz doldurdu.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide; mutfak takımları, banyo takımları ve seccade takımları dikkat çeken ürünlerden oldu.

Yaklaşık 40 kursiyerin el emeği olan ürünlerin, nakış ile başlandığını ancak ihtiyaçlar doğrultusunda tekstile kaydığını dile getiren kurs hocası Selma Aydemir, üretime yönelik çalışan kursiyerlerinin de olduğunu belirtti.

Dicle Üniversitesi'nin yanı sıra karayolları, DSİ, 8. Ana Jet Komutanlığı ve TEDAŞ gibi kurumların lojmanlarında da bu tür kurslar açtıklarını söyleyen Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Nurullah Öncü, "gönül ister ki aile destek merkezi kurulsun bir çok alanda hizmet verebilelim" dedi.

DÜ Genel Sekreter Mustafa Tuna ve öğretim elemanlarının da katıldığı açılışta Rektör Saraç, kursiyerleri tek tek tebrik etti.

Kaynak: Temsilci / Eğitim

Ayşegül Jale Saraç Dicle Üniversitesi Yenişehir Kadın Eğitim Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title