Haberler

Ev Alırken Dert Almayın

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, yurttaşların internetten ya da kendi başına yaptıkları alımlarda ev,arsa, işyeri alırken risklerle karşılaşma oranının son derece yüksek olduğu ve birçok yurttaşın bu yüzden mağduriyet yaşadığına dikkat çekti.

Ünal, ev, arsa, işyeri almak ya da kiralamak isteyenlere; bu tür risklerden korunmak için kurumsal gayrimenkul firması aracılığı ve profesyonel danışman desteğinden yararlanmalarını tavsiye ediyor.

Köksal Ünal'ın, gayrimenkul alma veya kiralama planı olan yurttaşlara tavsiye ve uyarıları şöyle:

"Öncelikle ev alacak ya da kiralayacak kişiler, lokasyonu belirlemeli; buna karar verdikten sonra o lokasyondaki kurumsal bir gayrimenkul firmasına gitmeliler. Gittikleri firmada almak ya da kiralamak istedikleri evle ilgili aradıkları özellikleri ve bütçelerini paylaştıklarında, en doğru ve en hızlı alımı ya da kiralamayı gönül rahatlığı içinde yapacaklardır. Elbette internetten ya da düşündükleri lokasyonda kendileri de arayabilirler. Ancak bu, birçok riski de beraberinde getiriyor. İskansız binalar, teslim edilemeyen daireler, yarım kalan inşaatlar, örnek dairede gösterilen ama aldıkları evde olmayan özellikler, en çok şikayet aldığımız konular. Bu nedenle almayı düşündükleri evin lokasyonunu belirledikten sonra o bölgedeki kurumsal bir gayrimenkul firmasına giderek tüm isteklerini ve bütçelerini paylaşarak en hızlı, doğru ve güvenli biçimde bir ev almaları en akılcı davranış olacaktır."

Ünal, bazı alıcıların ekonomik nedenlerle komisyon ödemek istemediğini, sektörün uzmanlarına danışmadan internetten ya da kendi araştırmaları ile alım yoluna giderek, çok daha büyük maliyetler üstlendiklerine işaret ederek, "Müşteri tarafından tercih edilmese de ödedikleri komisyon alacakları evin teminatıdır" dedi. Ancak komisyon konusundaki çekincenin giderek azaldığını da belirten Ünal, kurumsal markalarla çalışmanın avantajlarını gördükçe müşterilerin bu tutumlarından vazgeçtiklerini, komisyonun artık neredeyse konuşulmayan konulardan biri haline gelmeye başladığını kaydetti.

Kurumsal bir marka altında çalışan danışmanın 'iyi eğitimli, işini bilen bir profesyonel' olduğunu ifade eden Ünal, profesyonel yardımın alıcıyı birçok sıkıntıdan koruyacağını vurguladı. Ünal, "Kapıdan girdiğiniz andan başlayarak alım işlemleriniz tamamlanana ve daireniz teslim edilene kadar; gayrimenkul danışmanı pazarlık, sözleşme ve teslimat sürecinde sizin hakkınızı korumakla yükümlü. Hatta tüm bunlardan sonra taşınma ve ev içi tadilatlarınızda iç mimar, usta bulmak gibi birçok konuda da kendisinden yardım alabilirsiniz. Bu da müşteri için çok büyük rahatlık" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Merkez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title