Haberler

EURUSD: Sıkışma Devam Ediyor…

Güncelleme:

BREXIT referandumu ardından sert şekilde geriledikten sonra sakinleşme sürecine giren EURUSD paritesi sıkışık görüntüsünü Cuma günü de devam ettirdi.

Sabah saatlerinde alım yönlü hareketler sergileyen parite ABD verilerinin de etkisi ile birlikte aşağı yönlü sert şekilde geriledi. Bugünkü ekonomik takvime bakıldığında veri yoğunluğunun bulunmaması paritede teknik hareketlerin yaşanmasına yol açabilir.

EURUSD paritesi teknik olarak incelendiğinde ise; fiyatın sıkışma eğiliminin devam ettiği ve üst tarafta 1,1150 alt tarafta ise 1,1020 arasında fiyatlandığı gözlemlenmekte. Bu sıkışıklığın kırılması ile birlikte paritede sert hareketler yaşanabilir. Şu saatlerde 1,1050 desteğinin üzerinde yer alan paritenin yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 1,1101 seviyesi takip edilmesi gereken ilk direnç olarak gözükmekte, bu seviyenin geçilmesi hareketin tekrardan 1,1150 seviyesine doğru devam etmesini sağlayabilir. Aşağı yönlü hareketlerde 1,1050 seviyesinin altında hareketin 1,0990 a doğru devam etmesi beklenebilir.

GBPUSD: Satış Baskısını Üstünden Atamıyor…

Zayıf görünümünü devam ettiren GBPUSD paritesi, geçtiğimiz hafta İngiltere faiz kararı ardından toparlanma yaşasa da ABD 'den gelen verilerin etkisi ile birlikte Cuma gününü satıcılı kapattı. Şu saatlerde toparlanma çabası içinde olan GBPUSD paritesini gün içerisinde etkileyebilecek olan ekonomik veri bulunmamakta. Ancak İngiltere tarafından gelebilecek olan faiz indirimi ya da genişlemeye dair açıklamaları yakından takip etmekte fayda bulunmaktadır.

GBPUSD paritesi teknik olarak incelendiğinde; dip seviyelerden kurtulmaya çalışan paritenin günlük grafikte Test omuz baş omuz formasyonunu andıran bir görüntü içerisinde bulunduğu gözlemlenmekte, formasyonun oluşumunu sağlayabilmesi için 1,35 seviyesinin üzerinde tutunması gerekmektedir. Bunu başarması durumunda hareketin 1,36 seviyelerine doğru devamı beklenebilir. Alt tarafta ise 1,31 seviyesinin altında formasyon beklentisi yok olacaktır. Kısa vadeli bakıldığında 1,3220 seviyesinin üstünde tutunma yaşanması durumunda 1,3360 seviyesi test edilmek istenebilir. Bu seviyenin altında satış baskısının devam etmesi durumunda ise 1,3090 seviyesine doğru geri çekilme yaşanabilir.

USDJPY: Yükseliş Hareketli Ortalamaya Takıldı…

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde önce alıcılı seyir izleyen USDJPY paritesinin sonrasında sert satış baskısı ile birlikte aşağı yönlü hareket ettiği gözlemlenmekte. Özellikle hafta kapanışından önce sert şekilde gerilemenin yaşandığı gözlemlenmekte. Yeni haftaya yukarı yönlü GAP yaparak başlayan paritede gün içerisinde fiyata direkt etki edebilecek ekonomik data bulunmamakta. Bu sebeple teknik seviyelerin takip edilmesi önem teşkil etmektedir.

USDJPY paritesi teknik olarak incelendiğinde; paritenin 50 günlük hareketli ortalamayı direnç olarak kabul edip geri çekilme yaşadığı gözlemlenmekte. Yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 105,60 seviyesi yakınlarında olan 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde tutunma gerçekleştirmesi gerekmekte. Bunu başarması durumunda yukarı yönlü hareketin 106,65 seviyesine doğru devam etmesi beklenebilir. Geri çekilmenin devam etmesi durumunda ise 104,70 kısa vadede takip edilmesi gereken destek seviyesi olarak dikkat çekmekte. Bu seviyenin kırılımı satış baskısının 103,65 seviyesine doğru devam etmesini sağlayabilir.

USDTRY: Olağanüstü Sebepler, Olağanüstü Hareketler…

Cuma günü ülkemizde yaşanan gelişmelerin etkisi ile birlikte USDTRY paritesinde sert hareketlerin yaşandığı gözlendi. Olağanüstü durum sebebi ile sert şekilde hareket eden parite hafta sonu yaşanan gelişmelerin ve durumun kontrol altına alınması ile birlikte yeni haftaya aşağı yönlü GAP yaparak başladı. Şu saatlerde aşağı yönlü hareketine devam eden USDTRY paritesini gün içerisinde direkt etkileyebilecek ekonomik veri bulunmamakta. Ancak gelişmeleri takip etmekte fayda bulunmaktadır.

USDTRY paritesi teknik olarak incelendiğinde; geri çekilmenin devam ettiği paritede satış baskısının artması durumunda 2,9460 seviyesine doğru salınımın devamı beklenebilir. Bu seviyenin kırılımı satış baskının daha da artmasına sebep olabilir. Yukarı yönlü hareketten bahsedilebilmesi için paritenin öncelikle 2,9750 seviyesi üzerinde tutunması gerekmekte. Bunu başarması durumunda yükselişin 2,9880 seviyesine doğru devam etmesi beklenebilir.

Altın: Sert Hareketler…

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD verilerinin etkisi ile satış baskısını devam ettiren ALTIN, Türkiye'de yaşanan olağanüstü durumun da etkisi ile birlikte piyasa kapanışından önce ciddi şekilde yükseldi. Türkiye'de yaşanan durumunda kontrol altına alınması ile birlikte ALTIN fiyatlarının yeni haftaya satıcılı olarak başladığı gözlemlenmekte. Ekonomik takvime bakıldığında ALTIN fiyatlarını direkt etkileyecek herhangi bir verinin bulunmadığı gözlemlenmekte.

ALTIN fiyatları teknik olarak incelendiğinde ise; fiyatın şu saatlerde 1326 seviyesi üzerinde tutunmaya çalıştığı gözlemlenmekte. Yukarı yönlü hareketin oluşması durumunda üst tarafta 1338 takip edilmesi gereken ilk direnç seviyesi olarak gözükmekte. Bu seviyenin geçilmesi hareketin 1350 ye doğru devam etmesini sağlayabilir. Fiyattaki geri çekilmenin devam etmesi ve 1326 seviyesinin altında tutunma yaşanması durumunda ise satış baskısının 1315 e doğru devam etmesi beklenebilir.

Brent Petrol: 48,00 Seviyesini Test Etti…

BRENT petrol ABD 'den açıklanan verilerin ardından yaşadığı pozitiflik ile birlikte yukarı yön hareket sergiledi. Bugünkü ekonomik takvime bakıldığında BRENT fiyatına etki edecek olan direkt bir veri bulunmamakta. Bu sebeple paritenin teknik seviyelerine dikkat etmekte fayda bulunmakta.

BRENT fiyatı teknik olarak incelendiğinde fiyatın 48 USD seviyesini tekrardan test ettiği gözlemlenmekte. Yukarı hareketin devam edebilmesi için öncelikle bu seviye üzerinde tutunma gerçekleştirmesi gerekmekte. Bunu başarması durumunda yükselişin 49,15 seviyesine doğru devamı beklenebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 47,30 kısa vadede takip edilebilecek destek seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. Bu seviyenin kırılımı satış baskısının artmasını sağlayabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title