Haberler

EURUSD: Parite Yellen Öncesi Temkinli...

Güncelleme:

EURUSD imalat PMI verilerinin fiyatlandığı gün de temkinli fiyatlandı. Özellikle hem Avrupa hem de ABD imalat PMI verileri beklentileri karşılamadı.

Dolar tarafındaki zayıflama eğilimi devam etmekle birlikte Yellen öncesi fiyatlama temkinli gözüküyor. Özellikle Yellen konuşması öncesi EURUSD hızlı bir hareket göstermeyebilir. Yen günde ise; Almanya büyüme verisi takip edilebilir.

Teknik olarak bakıldığında EURUSD tarafındaki toparlanma eğilim dün 1,1340 seviyesi üzerinde tutunamayarak günü negatif kapandı. Yeni günde teknik görünüm fiyatlamanın aşağı yönlü baskı altında kalmaya devam etmesini sağlayabilir. EURUSD'ın yeni günde 1,1300 seviyesinin altına sarkması halinde önemli destek konumundaki 1,1240 seviyesine doğru satış baskısı görülebilir. Paritenin 1,1300 seviyesi üzerinde tutunmaya devam etmesi halinde ise; tekrar 1,1340 seviyesine doğru toparlanma görülebilir.

GBPUSD: Önemli Direncinde...

GBPUSD Dolar tarafındaki baskıyla birlikte dün de yükselişlerini sürdürürken, tekrar önemli direnç seviyelerine yaklaştı. Özellikle paritede İngiltere verileri ABD tarafından gelebilecek haberlerden daha öncelikli fiyatlanabilir. Ancak yine de Yellen'dan gelebilecek mesajlar Dolar tarafında hareket yaratabileceğinden yükselişler destek temkinli olabilir.

Teknik olarak bakıldığında parite önemli direnç konumundaki 1,3220 seviyesini test etmekte. Yeni gün fiyatın bu önemli direnç seviyesi altında kalmaya devam etmesi halinde tekrar 1,3090 seviyesine doğru düzeltme hareketi görülebilir. GBPUSD'nin 1,3220 seviyesini aşması halinde ise; bu seviye üzerinde 50 günlük hareketli ortalama yükselişi baskılayabilir.

USDJPY: Zayıf Hareket Devam Ediyor...

USDJPY tarafında dün de temkinli fiyatlama devam etti. Özellikle küresel bazda Dolar'ın zayıf hareketi toparlanmaları baskılamaya devam etmekte. Ancak yeni günde Asya seansında kısmi yükseliş hareketi görülüyor. Dolar'ın yeni günde tepki vermesi halinde parite kısmi tepki verebilir. Ancak veri akışının zayıf olması nedeniyle yükselişler destek bulamayabilir.

Teknik olarak bakıldığında USDJPY'deki aşağı yönlü hareketler 100,00 seviyesi üzerindeki kalıcılığını sürdürüyor. Yeni günde de bu seviyeden başlayan toparlanma eğiliminin kalıcı olması tekrar 101,00 seviyesinin test edilmesini sağlayabilir. Yükselişlerin destek bulamaması halinde ise; 100,00 desteğini takip etmekte fayda var.

USDTRY: Bölgesel Gelişmeler Fiyatlanıyor...

USDTRY tarafında dün TCMB'nin faiz kararı takip edildi. Merkez Bankası faiz koridorunun üst bandında 25 baz puanlık indirim uygulayarak, orta vadeli sadeleşme sürecini devam etti. Özellikle önümüzdeki süreçte de piyasa koşullarının imkan vermesi halinde faiz koridorundaki daralma devam edecek gözüküyor. Ancak gündemde bölgesel gelişmeler de ön planda. Özellikle sınır bölgesindeki hareketliliğin tekrar Türkiye tarafına da sıçraması TL tarafındaki yükselişleri baskılayarak, USDTRY'nin tekrar destek bulabileceğine işaret ediyor.

Teknik olarak bakıldığında USDTRY dünkü yükselişini yeni günde de koruma eğilimini sürdürüyor. Özellikle aşağı yönlü hareketler destek bulamamakta. Asya seansında tekrar 50 günlük hareketli ortalama bölgesine taşınan EURUSD'ın 2,9460 seviyesi üzerinde tutunarak 50 günlük hareketli ortalamayı aşması halinde, 2,9620 ve 2,9750 seviyelerine doğru yükselişler görülebilir. USDTRY'nin 50 günlük hareketli ortalamayı aşamaması halinde ise; 2,9460 ve 2,9300 seviyelerine doğru çekilme görülebilir.

Altın: Negatif Görünüm Devam Ediyor...

Altın tarafı da yükseliş eğilimi gösterdiği günde pozitif kapanış gerçekleştiremedi. Özellikle Altın'da görünüm negatifliğini sürdürüyor. Bu nedenle yukarı yönlü harekete kısa vadede destek gelmeyebilir. Yellen'in konuşması da Altın'ı desteklemeyebilir. Bu nedenle yükselişlerde temkinli olmakta fayda var.

Teknik olarak bakıldığında 1345 direncinden dönüş sağlayan Altın'da tekrar 1335 seviyesi önemli destek konumunu koruyor. Altın için 1335 seviyesi altındaki 50 günlük hareketli ortalama aşağı yönlü baskıyı tutabilir. Ancak fiyatın yeni günde 50 günlük hareketli ortalama altına sarkması halinde 1325 ve 1315 seviyesine doğru hızlı hareket görülebilir. Altın'ın 1335 seviyesi üzerinde tutunması halinde ise; tekrar 1345 seviyesi test edilebilir.

Brent Petrol: İran Haberi Destek Verdi...

Brent Petrol tarafında düzeltme hareketi yeni günde de devam ederken, gün içinde İran desteği geldi. Özellikle haber ajanslarından gelen bilgilerle İran'ın petrolde arzı dondurmaya daha istekli olabileceğine dair beklentiler satış baskısının kısa vadede toparlanmasını sağladı. Ancak ABD tarafında açıklanan ham petrol stok verileri yeni günde baskılayıcı olabilir. Bununla birlikte OPEC ve petrol üreticilerinin açıklamaları da gerçekçi olmayabilir. Özellikle Eylül ayındaki toplantılar öncesi petrol fiyatları volatil kalmaya devam edebileceğinden uzun vadeli pozisyonlar risk oluşturabilir.

Teknik olarak bakıldığında Asya seansında Brent 49,40 seviyesi üzerinde tutunmaya çalışmakta. Özellikle dünkü fiyatlamanın kararsız olması, bugün 49,40 seviyesinin aşağı yönlü kırılması halinde 48,50 seviyesine doğru satış baskısı görülmesine neden olabilir. Brent'in 49,40 seviyesi üzerinde tutunması halinde ise; 50,20 ve 51,00 seviyelerine doğru yükselişler görülebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Almanya İran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title