Haberler

EURUSD: Merkez Bankası Başkanları Takip Edilmeli...

Güncelleme:

Küresel piyasalardaki Brexit etkisi yeni hafta açılışında da etkili oldu.

Özellikle küresel piyasalardaki risk algısı önümüzdeki dönemde de EUro tarafının zayıflamasına Dolar'ın ise; güçlenmesine neden olabilir. Bununla birlikte Avrupa Merkez Bankası'nın brexit'e yönelik alacağı tedbirler de Euro'yu baskılayabilir. Bununla birlikte bugün AMB ve FED başkanlarının Brexit sonrası yapacağı açıklamalar EURUSD üzerinde etkili olabilir.

Teknik olarak bakıldığında aşağı yönlü gapli açılışla birlikte güne 1,1050 seviyesi altında başlayan EURUSD'da yukarı yönlü hareketler güçlenmekte zorlanıyor. Ancak paritenin gapli açılış sonrası toparlanma göstermesi halinde öncelikli olarak 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1,1100 seviyesi önemli bir direnç olarak test edilebilir. Hareketli ortalamanın aşılamaması yükselişi baskılayabilir. EURUSD'ın bugün 1,1050 seviyesi altında kalmaya devam etmesi halinde 1,0990 ve 1,0930 seviyelerine doğru satış baskısı devam edebilir.

GBPUSD: Referandum Baskısı Devam Edebilir...

Brexit baskısı GBPUSD'nin yeni haftaya satış baskısıyla başlamasında etkili olurken, kısa vadede GBP bazlı aşağı yönlü hareket paritede öncelikli olarak fiyatlanmaya devam edebilir. İngiltere'nin bundan sonra izleyeceği yol haritası belli olmamakla birlikte İngiltere Merkez Bankası'nın Brexit bazlı riskleri önlemek için ek teşvik yapabileceği beklentileri de paritedeki aşağı yönlü hareketi desteklemekte.

Teknik olarak bakıldığında yeni haftaya 1,3500 seviyesinin altında aşağı yönlü gaple başlayan paritede de kısmi toparlanmalar kalıcı olmamakta. GBPUSD tarafında yükselişler kısa vadede satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle paritenin bugün 1,3500 seviyesi altında kalmaya devam etmesi halinde tekrar 1,3360 ve 1,3220 seviyeleri test edilebilir. GBPUSD'nin 1,3500 seviyesini aşması halinde ise; kısmi yükselişlerde 1,3650 direnci test edilebilir.

USDJPY: BoJ Müdahalesine Dikkat...

Küresel piyasalarda İngiltere referandumu sonrası risk algısı artış gösterirken, güvenli limanlar sert değer kazandı. Özellikle Yen tarafındaki sert değer kazancıyla birlikte risk algısının devam etmesi, USDJPY'deki aşağı yönlü hareketin de destek bulmaya devam etmesini sağlayabilir. Bu nedenle kısa vadede Yen karşısında toparlanmakta zorlanan Dolar'ın USDJPY üzerinde de yükseliş sağlayabilecek etkisinin zayıf olabileceğini söylemekte fayda var.

Teknik olarak bakıldığında haftayı 101,50 seviyesinin hafif üzerinde kapatan parite yeni haftaya satış baskısıyla başladı. Özellikle kısmi toparlanma sonrası tekrar 102,80 direncine yönelen paritenin bu seviye altında kalmaya devam etmesi 101,50 ve 101 seviyesinin tekrar test edilmesini sağlayabilir. USDJPY'nin 102,80 seviyesini aşması halinde ise önemli direnç konumundaki 103,60 test edilebilir.

USDTRY: Riskli Varlıklar Toparlanmakta Zorlanabilir...

Gelişmekte olan ülke para birimleri de referandumdan çıkan sonuçla sert satış baskısı aldı. Özellikle referandum sonrası riskli varlıklara temkinli yaklaşmakta fayda var. Bu nedenle USDTRY tarafında da aşağı yönlü hareketler destek bulamayabilir. Bugün özellikle Merkez Bankası başkanlarının yapacağı konuşmalar da takip edilmeli.

Teknik olarak bakıldığında Asya seansında güne yukarı yönlü gaple başlayan paritedeki yukarı yönlü harekette 2,9460 seviyesinin üzerine çıkmakta zorlandığı görülse de, sabah saatleri itibariyle 2,9460 seviyesinin üzerine yerleştiğini görüyoruz. Özellikle USDTRY'de Cuma günü görülen volatilite sonrası sert geri çekilmesi yükselişleri bakılabilir. USDTRY'nin bugün 2,9460 seviyesi altında hareketler görülmesi durumunda 2,9300 ve 50 günlük hareketli ortalama yakınında bulunan 2,9080 seviyesi test edilebilir. USDTRY'nin 2,9460 seviyesini aşması halinde ise; 2,9620 ve 2,9750 seviyelerine doğru yükseliş görülebilir.

Altın: Kazançlarını Devam Ettiriyor...

Altın'da Brexit sonrası artan risk algısıyla birlikte kısa vadeli zirvelerinin üzerini test etmesine rağmen, volatil fiyatlama sonrası kısmen gevşedi. Özellikle mevcut görünüm Altın için en olumlu senaryo olarak gözükmekte. FED'in de faiz artırımına 2016 yılında gidemeyeceği beklentilerinin artmasıyla birlikte Altın yükselişini devam ettirebilir. Bugün Yellen'in yapacağı konuşma da takip edilebilir.

Teknik olarak bakıldığında yukarı yönlü gapli açılış sonrası güne 1326 seviyesi üzerinde başlayan Altın aşağı yönlü hareketlerde alım fırsatı ile toparlanma göstermekte. Özellikle 1326 seviyesi üzerindeki fiyatlamanın kalıcı olması halinde yukarı yönlü hareket 1338 ve 1349 seviyelerine doğru devam edebilir. Altın'ın 1326 seviyesi üzerinde tutunamaması halinde ise; önemli seviye konumundaki 1315 desteğine doğru kısmi gevşeme görülebilir.

Brent Petrol: Brent Petrol'de Brexit Sonrası Negatif Etkileniyor...

Brent Petrol'de hafta kapanışında ABD sondaj kuyu sayısı takip edildi. ABD sondaj kuyu sayısı bu hafta düşüş gösterirken, Petrol günü sert satış baskısıyla kapattı. Özellikle İngiltere'deki referandumdan olumsuz sonuç çıkması Dünya ticaretinin de önümüzdeki dönemde negatif etkileneceği beklentisiyle Petrol'deki aşağı yönlü baskının devam etmesine neden olabilir.

Teknik olarak bakıldığında 48,30 seviyesi altındaki fiyatlamanın Brent Petrol'de kalıcı olması, aşağı yönlü hareketin tekrar 47,30 seviyesine yönelmesini sağlayabilir. 47,30 seviyesi altında ise; 46,60 desteği test edilebilir. Brent Petrol'ün bugün 47,30 üzerinde tutunması halinde ise; tekrar 48,30 seviyesi üzerinde fiyatlama görülebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İngiltere Merkez Bankası Merkez Bankası Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title