Haberler

Europalia Turkey Brüksel'de Basına Tanıtıldı

Dünya genelinde en gözde kültürel festivallerinden birisi olarak bakılan Europalia festivalinin 2015 yılında Türkiye'yi tanıtacağı, Europalia Turkey, Brüksel'de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Belçika Enerji Bakanı Marie Christine Marghem'in ve Europalia İnternasyonel Başkanı Jacobs de Hagen'in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, basına tanıtıldı.

Dünya genelinde en gözde kültürel festivallerinden birisi olarak bakılan Europalia festivalinin 2015 yılında Türkiye'yi tanıtacağı, Europalia Turkey, Brüksel'de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Belçika Enerji Bakanı Marie Christine Marghem'in ve Europalia İnternasyonel Başkanı Jacobs de Hagen'in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, basına tanıtıldı.

Europalia'nın tanıtımında konuşan her iki Bakan'da, hem Belçika'ya, Hem Türkiye'ye bu festivalin olumlu katkılar sağlayacağını dile getirdiler.

Europalia Turkey'in tanıtımında Europalie Turkey Komitesinde yer alan komiser, Dr. Erman Ilıcak, Baron Luc Bertrand, Kristine de Mulder, Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Dirk Vermaelen'de konuşma yaparak tanıtımda bulundular.

Dünya genelinde Avrupa Ülkelerini ve diğer Ülkelerin Kültürünü tanıtan Europalia festivali öncelikle Avrupa Birliği Ülkelerinin tanıtımını yaptıktan sonra sırayla diğer Ülkeleride ele alıyorlar. Europalia festivalinin 2015 yılında Kültürünü ve Tarihini tanıtacağı Ülke Türkiye olacak.

Europalia Turkey adı altında Brüksel'deki Belçika Dışişleri Bakanlığında basına tanıtılan Europalia Türkiye'nin açılış konuşmasını yapan Europalia Başkanı Comte Jacobs de Hagen ? Türkiye bir çok Kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Türkiye birçok Ülkeyi bir birine bağlayan köprü gibidir. Europalia Turkey 2015 için ön çalışmalarımız her iki ülke ile de iyi bir şekilde devam etmektedirö dedi.

Europalia Türkiye tanıtımında konuşan Enerji Bakanı Marie Christine Marghem 'Türkiye ile Belçika arasında işçi göçünün 50. Yılı kutlanmaktadır bu yıl ve bu festivalin göçün 50. Yılına denk gelmesi güzel bir tesadüf oldu. Bizim Türkiye ile festival çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor ve güzel bir festival olacak dedi.

Europalia Türkiye'nin tanıtımında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik 2015 Ekim'inde başlayacak olan ve yaklaşık dört ay boyunca Ülkemin sahip olduğu son derece zengin köklü, medeniyetin Kültürel ve Sanatsal unsurlarını başta Brüksel olmak üzere, bir çok Avrupa kentinde sergileyecegimiz Europalia Turkey sanat festivalının bu ilk basın toplantısında sizlerle beraber olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bireylerin oldugu kadar, toplumlarında yakınlaşması ve birbirlerini anlaması, ancak açık iletişim ve sağlıklı paylaşımla olur. Bu iletişim ve paylaşımının en doğal ve en etkili yolu ise sanatsal ve kültürel faaliyetlerdir. Örneğin bu gün adını hiç duymadığınız coğrafyanın tasavvufunu veya geçmişini hiç bilmediğiniz bir milletin tarihini ve mücadelelerini tek bir belya sinema yapıtıyla kısmende olsa kavrayabilirsingesel viz. Müzelerimizdeki kültür varlıklarının sayısı üçmilyonun üstündedir, Hititlerden, Filiplere, Lidyalılardan, iyonlara ve Artuklulara, onlardan Romalılarla, Bizanslara ve devamında Selçuklu ile Osmanlıya kadar pek çok medeniyetlerin günümüze kadar gelen köklü bir mirastır Anadolu medeniyeti. Bu mirasın merkezinde sevgi, hoşgörü ve birlikte yaşama vardır dedi.

Brüksel'de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e Belçika Büyükelçisi Hakan Olcay, Baın Müşaviri Veysel Filiz ve Beraberindeki heyette eşlik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Belçika Türkiye Brüksel Jacobs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title