Haberler

Eurodesk AB Projeleri Kırıkkale'ye 100 Bin Euro Kazandırdı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Noktası çalışmaları sayesinde çeşitli kurumsal başarılar elde edilerek önemli kazanımların yanı sıra 100 bin Euro'luk maddi kazançlar da sağlandığı bildirildi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Noktası çalışmaları sayesinde çeşitli kurumsal başarılar elde edilerek önemli kazanımların yanı sıra 100 bin Euro'luk maddi kazançlar da sağlandığı bildirildi.

Eurodesk Noktası çalışmaları hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, çalışmalarda geçmiş yıllara göre daha fazla yol katedildiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Okur, "2013 Hayatboyu Öğrenme Programları ve Gençlik Programlarındaki kurumsal başarımız geçmiş yıllarda olduğu gibi devam ediyor. 2011-2013 yılları arasında yürütmüş olduğumuz Comenius Regio, Leonardo da Vinci (LDV) Yenilik Transferi ve Grundtvig projeleri sayesinde ilimize yönelik önemli kazanımlar olmuştur. Koordinatörümüz Mustafa Can Hiçyılmaz'ın yürüttüğü 2013-2015 yılları arasında devam edecek olan Health 4 life (Yaşam İçin Sağlık) adlı Comenius Regio (Bölgesel ortaklık) Projesidir. Yerelimizde 2 okul ve ayrıca Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü de yerel ortaklıklarını yapacaktır. Uluslar arası boyutta ise Portekiz'in Santa Maria da Feira şehrinin Belediyesi yurt dışı ortağımız olup proje bütçemiz 32 bin 408 Euro'dur." dedi

Bir diğer projenin ise Müdürlüğümüz Avrupa Birliği (AB) ofisinde görevli öğretmen Neslihan Uluyüz'ün rehberliğinde hazırlanan Leonardo da Vinci Vetpro hareketlilik projesi olduğunu kaydeden Hacı Ali Okur, "Projemiz ' Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi' adına verilmiş olup, koordinatörlüğünü okul müdür yardımcısı Atilla Kaldırım yapacaktır. Proje konusu, 'zihin engelli bireylerdeki kas gelişiminin beceri öğretimine etkisidir. Bütçesi ise 62 bin 580 Euro'dur. Proje kapsamında 69 hareketlilik sağlanacaktır. Hayat boyu Öğrenme Programlarının haricinde bir de bu yıl Eurodesk noktası olarak projenin yazılmasının rehberliğini yapmış olduğumuz 'Öteki Değiller' adlı eylem gençlik projesi de ilimize kazandırılmıştır. Proje, Kırıkkale'li girişimci gençlerin birlikte oluşturduğu, liderliğini ise İsmail Hacıbaloğlu'nun üstlendiği Orta Anadolu Kültür Topluluğu tarafından uygulamaya konacak olup, bütçesi 4 bin 950 Euro'dur. Konusu ise ilimizdeki mülteciler ile ilgilidir. Çalışmalar neticesinde Eurodesk noktası AB ofisimiz, toplamda ilimize yaklaşık olarak 100 bin Euro kazandırmıştır" şeklinde konuştu. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Kırıkkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title