Haberler

Eurocup'ın Kralı" Mire Chatman

Türkiye'de Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka formaları giyen 36 yaşındaki ABD'li oyun kurucu Mire Chatman, bu sezon Ventspils'teki performansıyla ULEB Avrupa Kupası'nda en çok sayı atan isim unvanını ele geçirdi Chatman: "Ventspils'de başladığım Eurocup kariyerinde aynı takımda böyle bir başarı elde etmek.

ALİ KORKMAZ - Türkiye'de Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka formaları giyen 36 yaşındaki ABD'li oyuncu kurucu Mire Chatman, bu sezon Ventspils'teki performansıyla ULEB Avrupa Kupası'nda en çok sayı atan isim unvanın ele geçirdi.

ULEB Avrupa Kupası kariyerine Letonya'dan Ventspils takımında başladıktan sonra kupada Dinamo Moskova, Triumph Lyubertsy, Beşiktaş, Unics Kazan ve tekrar Ventspils ekiplerinde devam eden 36 yaşındaki Mire Chatman, kupadaki 7. sezonunda organizasyonda en fazla sayı atam isim konumuna yükseldi.

2006'da Dinamo Moskova ile ULEB Avrupa Kupası'nı kazanan Mire Chatman, Türkiye kariyerinde Beşiktaş dışında Pınar Karşıyaka'da da mücadele etti.

Ventspils'in Pınar Karşıyaka ile oynadığı maç için Türkiye'ye gelen Chatman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon başında hiç kimsenin takımdan umutlu olmadığını ancak iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Her maçı kazanmak için oynadıklarını kaydeden Chatman, kupada gruptan çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Chatman, ULEB Avrupa Kupası'nda en fazla sayı atan oyuncu olmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Çok güzel bir duygu. Skor üretmek çok önemli ancak bunun yanında çok maç da oynadım. Sadece sayı atma dışında yapabileceğim şeyler olduğunu da gösterdim. Ventspils'de başladığım Eurocup kariyerinde aynı takımda böyle bir başarı elde etmek çok özel. Faul atışlarından çok sayı bulmam bu rekoru ele geçirmeme yardımcı oldu. Zaten agresif ve hızlı bir oyun kurucuysanız savunmaların size önlem alması zorlaşıyor."

Geçen sene basketbola ara verdiğini ancak bu yıl tekrar sahalara döndüğünü hatırlatan Chatman, "Bu sene son senem olacak çünkü yoruldum. Kariyerimde de böyle bir şeye ulaştım. Hayatımı da düşününce başka motive edecek bir şeyim kalmadı" dedi.

Türkiye kariyeri

Chatman, 4 yıl süren Türkiye kariyerinin 3 senesinde Beşiktaş'ta, 1 yıl da Karşıyaka'da oynadığını belirterek, "Beşiktaş'ta 3 yıl boyunca iniş çıkışlarım oldu. Parasal sıkıntılar da yaşadık. Pınar Karşıyaka'da en iyi ve en verimli yılımı geçirdim. Karşıyaka Arena'da tekrar bulunmak çok güzeldi. Karşıyaka taraftarı Türkiye'nin en iyi taraftarı" dedi.

Türkiye'de İstanbul'dan ziyade İzmir'i daha çok sevdiğini kaydeden Chatman, "İstanbul daha hareketli ve daha kalabalık bir şehir. Ben İzmir'de kendimi buldum. Benim yapıma daha uygun sessiz ve sakin bir yapısı vardı" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA / Spor

Pınar Karşıyaka Mire Chatman Beşiktaş Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title