Haberler

Eurobasket 2015 Kuraları Çekildi

Güncelleme:

TBF Başkanı Turgay Demirel, A Milli Basketbol Takımının mücadele edeceği B grubuna ilişkin "Grup maçlarının zor olması her zaman bir devantaj değil bir avantajdır." dedi.

ONUR USTA/ MUSTAFA YALÇIN - FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, A Milli Basketbol Takımının mücadele edeceği B grubuna ilişkin, "Farkettiğiniz gibi gerçekten güçlü bir grup. Milli Takımımızın da en az diğer ekipler Sırbistan, İspanya, Almanya ve İtalya gibi diğer ekipler kadar şansı var tabii ki. Grup maçlarının zor olması her zaman bir devantaj değil bir avantajdır" dedi.A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2015 Avrupa Şampiyonası finallerinde B Grubu'nda Almanya, İspanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda ile eşleşmesini FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel ile Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Teknik Menajeri Harun Erdenay, AA muhabirine değerlendirdi. Demirel, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası ilk kez 4 ayrı ülkede düzenlendiğini hatırlatarak, "Bu açıdan heyecenlı bir şampiyona olacağı belliydi. Biz de Almanya ile bir anlaşma yaparak partner ülke konumuna gelmiştik.Kendi evimiz gibi Berlin'de oynayabiliriz diye" ifadelerini kullandı. Demirel, Euro Basket 2015 B grubuna ilişkin "Farkettiğiniz gibi gerçekten güçlü bir grup. Milli Takımımızın da en az diğer ekipler Sırbistan, İspanya, Almanya ve İtalya gibi diğer ekipler kadar şansı var tabii ki Grup maçlarının zor olması her zaman bir devantaj değil bir avantajdır" diye konuştu.Demirel, sonraki dönemde daha kolay maçlarla karşılaşılabileceğini belireterek Milli Takıma ve bütün 24 ülke takımlarına başarılar diledi.Erdenay ise, B grubunda çok güçlü ülkelerle eşleştiklerine dikkati çekerek, "Bizim amacımız burada ilk 4 sırayı almak olacak. Ancak 4. olmak, muhtemel A grubunun birincisi Fransa ile eşleşmek demek olacak. O yüzden ilk 3 sırayı almak için takımımız mücadele edecek" dedi.Erdenay, otoritelerin B grubunun en güçlü grup olduğunu kabul ettğini belirterek "Bazen böyle kuralar oluyor. Geçen sefer dünya kupasında daha şanslı bir gruba denk gelmiştik. Bu sefer daha zor bir gruba denk geldik. Fakat takımımız iyi bir hazırlık dönemi geçirip Eylül ayında şampiyona hazır bir şekilde katılacaktır" diye konuştu.Şampiyonanın farklı ülkelerde düzenlenmesini değerlendiren Erdenay, organizasyonun Ukrayna'daki iç karışıklık yüzünden farklı ülkelerde düzenlendiğini hatırlattı. Erdenay, "Sonuçta her grup bir ülkede oynanacak. Fakat finallere Fransa'ya gelinecek. Sonuçların çok değişik olacağını tahmin etmiyorum. Ülkeler çok yakın. Sonuçta yarım saat, 40 dakikalık mesafe bulunuyor" ifadelerini kullandı. -EuroBasket 2015 kuraları çekildi

Kaynak: AA / Spor

Turgay Demirel Harun Erdenay Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title