Haberler

Eulex 1 Eylül'den Sonra da Kosova'da İcra Yetkilerine Devam Edecek

Kosova meclisi'nde ilgili yasaların onaylanamaması nedeniyle EULEX misyonu 1 Eylül'den sonra da yargı ve savcılık sistemindeki icra yetkilerini Kosova kurumlarına devredemeyecek.

Mecliste, Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton arasında mektup değişimi ile Kosova ve Avrupa Birliği arasında onaylanan anlaşmaya göre, EULEX misyonunun Eylül 2016 yılına kadar görev süresinin devam etmesi ve savaş suçlarına ait Özel Mahkemenin kurulması, EULEX'te bulunan Yargı ve Özel Savcılık alanındaki yetkilerin Kosova yetkili organlarına devredilmesi için birkaç yasanın onaylanması gerekiyor.

Meclisin feshedilmesi ve yapılan seçimlerden sonra yeni oluşumdaki Meclisin kurulamaması nedeniyle bu yasalar onaylanamadı. Anlaşma ile EULEX'in prosedürde olan davaları tamamlaması öngörülüyordu. Ancak yasal taban oluşturulamadığı için 1 Eylül'den sonra da yerli kurumların EULEX ile bir çeşit koordinasyonda bulunması bekleniyor. - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Kosova Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title