Haberler

Eüaş, Termik Antrallerinin Özelleştirilmesi

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, "Sendika olarak gerekli mücadeleyi verdik ve batan gemiden üyelerimizi karaya çıkarttık" dedi.

Kılıç, devir işlemleri devam eden Afşin- Elbistan A Termik Santrali ile Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG Elektrik AŞ'ye geçişiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında, yapılan görüşmeler sonucu işçilere kurum içerisinde geçiş hakkı verildiğini belirtti.

İşletmenin devir işlemlerinin yıl başından önce tamamlanacağını anımsatan Yılmaz, göreve geldiklerinden bu yana işçilerin haklarını korumak için mücadele verdiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"1 Ekim 2015 itibariyle devir süreci tamamlanabilir. Aksaklıklar olması halinde yılbaşından önce devir süreci kesinlikle tamamlanacak. Firmayla gerekli görüşmeleri yaptık. İşletme hakkının devredilmesi durumunda 'Santral işçilerimiz istedikleri takdirde alıcı firmaya geçer, fakat istemezse kurum içinde tayin hakkı alır' maddesi üzerinde mücadele verdik. 20 günlük görüşmelerimizin sonucunda bakanlığımızın da onayı ile EÜAŞ Genel Müdürlüğü bize komisyon kararıyla istediğimiz belgeyi verdi. Bu durumda işletme ERG Elektrik'e devredilirse işçilerimiz isterlerse firmayla çalışacak, istemezlerse kurum içinde tayin edilecek. Tes-İş Afşin Şubesi olarak biz yapmamız gereken görevimizi yaptık ve işçilerimizin hakkını koruduk. Sendika olarak gerekli mücadeleyi verdik ve batan gemiden üyelerimizi karaya çıkarttık. bu konuda işçilerimiz başkalarından duydukları  söylentilere itibar etmesin ve bize güvensin."

Bundan önce özelleşen diğer santrallerde işçilere kurum içi tayin hakkının verilmediğine işaret eden Yılmaz, sendika olarak kıdem ve yaptıkları işlere göre ücret dengesizliği  sorununun düzeltilmesi içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Elbistan Türkiye Tes İş Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

corc:

antral değil Santral

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title