Haberler

EÜ Araştırma Stratejisi Sektör Çalıştayları devam ediyor

Güncelleme:

Ege Üniversitesi araştırma stratejisi sektör çalıştaylarına devam ediyor.

Ege Üniversitesi EBİLTEM-Teknoloji Transfer Ofisi Konferans Salonu'nda 8 Aralık 2016 Perşembe günü saat10.00'da "Enerji Sektör Yönelimleri Çalıştayı" ile saat 14.00'de"Kimyasal Teknolojiler Sektör Yönelimleri Çalıştayı" düzenlenecek.

Ayrıca 9 Aralık 2016 Cuma günü 10.00-12.30 saatleri arasında "Hastalıklar ve Tedavi Yaklaşımları Sektör Yönelimleri Çalıştayı" ile 14.00-16.30 saatleri arasında ise "Biyoteknoloji Sektör Yönelimleri Çalıştayı" gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi olarak 2012 yılında başlatılan Ege Üniversitesi Araştırma Politikası ve Stratejisi belirleme çalışmaları; kurumsal bir makro yönlendirme ile Ege Üniversitesi'nin ulusal düzlemde lider olduğu saptanan alanlarda araştırmaların yönünü, gelişimini, kaynaklarını tanımlamak, disiplinler arası ekip çalışmalarını teşvik etmek ve kurumsal liderliğini daha da genişleterek ileriye götürmek amacıyla düzenleniyor.

Ege Üniversitesi'nin iç ve dış paydaşlarının katılımı ile çok yönlü ve çok kapsamlı yürütülen çalışmada: Bilimsel Yayınlar, Ulusal Ve Uluslararası Projeler, Kontratlı Araştırmalar, Patentler, Spin-Off Firma Sayıları, gibi farklı parametreler incelenerek beş öncelikli araştırma alanı belirlendi. Belirlenen; "Biyoteknoloji, Enerji, Gıda Bilimleri ve Teknolojileri, Hastalıklar ve Tedavi Yaklaşımları, Kimyasal Teknolojiler" alanları için TÜBİTAK 1000 Programı'na sunulan strateji geliştirme proje önerileri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık bulundu. Ege Üniversitesinin öncü olduğu ve Türkiye'de ilk beşe girdiği araştırma alanları olarak da ülkemiz bilim ve teknoloji iradesi tarafından da onaylandı.

"Ege Üniversitesi Araştırma Stratejisi" dokümanı, Ege Üniversitesi'nin güçlü yanlarının yanı sıra, bölgesel, ulusal ve uluslararası eğilimler, öncelikler ve ihtiyaçları da kapsayacak şekilde kurgulanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title