Haberler

Etüder Başkanı Kocabaş Açıklaması

Edirne Tüketiciler Derneği (ETÜDER) Başkanı Murat Kocabaş, "Kurban satıcılarımızın büyük emeklerle yetiştirdiği hayvanlarının sahte paraya kurban gitmesini istemiyoruz.

Edirne Tüketiciler Derneği (ETÜDER) Başkanı Murat Kocabaş, "Kurban satıcılarımızın büyük emeklerle yetiştirdiği hayvanlarının sahte paraya kurban gitmesini istemiyoruz." dedi.

Kocabaş, Kurban Bayramı'nı fırsat bilen dolandırıcıların sahte parayla vatandaşları kandırmaya çalıştığını kaydetti.

Yurttaşları, kurban satıcılarını sahte para konusunda uyaran Kocabaş, şunları kaydetti:

"Özellikle kurban alım satımında çoğunlukla nakit para kullanıldığı için ve alışveriş hızlı olduğu için vatandaşlarımız bazen kanabiliyor. Bu kişilere karşı uyanık olunması gerekiyor. Bayrama sayılı günler kala özellikle kurban pazarlarında sahte para tehlikesiyle yüz yüze kalınıyor. Bizler tüketicilerin haklarını koruyan dernekler olarak bu konuda vatandaşlarımızı hep uyarıyoruz. Kurban alım satımında büyük meblağlar kullanıldığından dolayı para destelerinin aralarına 5-6 tane sahte para koyulabiliyor. Sahtekarlara karşı uyanık olmalıyız. Hem alıcı hem de satıcı vatandaşlarımız bu konuya dikkat etmeli. Kurban satıcılarımızın büyük emeklerle yetiştirdiği hayvanlarının sahte paraya kurban gitmesini istemeyiz."

Murat Kocabaş, sahte parayı ayırt etmenin zor olmadığını dile getirerek, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Murat Kocabaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title