Haberler

Etohum'dan Girişimcilere Tavsiye

Güncelleme:

Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum, girişimcilere hayat kurtaran tüyolar vermeye devam ediyor.

Bu kez, destek verdiğini düşünürken ister istemez köstek olan, fayda yerine zarar getiren insan tiplerini sıralayan Etohum, kurucu ortakları belirlerken dikkat edilmesi gereken kişilik özelliklerine dikkat çekiyor.

Girişimciler karar verme konusunda yetenekli olması gereken kişilerdir. Birçok girişimin 2-3 ortak ile kurulduğunu düşünürsek etrafta bir yönetim kurulu, danışmanlar, mentörler olmadan doğru kararların iyi bir sinerjiyle bu çekirdek ekipten çıkması gerekir.

Ancak hepimiz biliyoruz ki bazen karar vermek o kadar da ani ve kolay bir şey değildir. Böyle durumlarda bazen çevremizdeki insanlara danışma ihtiyacı duyarız, en azından kararsızlığımızı onlarla paylaşırız. Bu kişilerden karar vermesini değil, bunun için gerekli destek ve motivasyonu sağlamasını bekleriz. Çevrenizde böyle insanlar var ise ne ala!

Peki ya çevrenizdeki kişiler aslında sizi geriye götürürse? İşte bazen de çevremizde konuşmaktan, akıl vermekten geri kalmayan, bilgili ve iyi niyetli gibi görünmesine karşın bize fayda yerine zarar getirecek kişiler de olabilir.

Dolayısıyla bu tip insanları en azından orta vadede saptamalı ve onlardan iş anlamında mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Elbette işe başlarken seçtiğiniz ortaklar da sizi uzun vadede yanıltabilir. Eğer ortaklarınızdan biri bu tanımlamalara uyuyorsa onunla da ortaklığınıza bir son vermenizde fayda var.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title