Haberler

Etnospor Kültür Festivali'nde Bilal Erdoğan'a 'Kıspet' Hediye Edildi

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Etno spor Kültür Festivali'nde Dünya Etno spor Konfederasyon Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yağlı güreş yarışmaları öncesinde güreş kıyafeti 'kıspet' hediye edildi.

3 gün sürecek olan ve Dünya Konfederasyon Başkanlığı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Etno spor Kültür Festivali renkli görüntülerle devam ediyor. Küçükçekmece Bezirganbahçe'de gerçekleştirilen festivale, Bilal Erdoğan'ın yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erdoğan, Bakan Avcı ve beraberindekiler, etkinlik alanında gerçekleştirilen yağlı güreşleri izledi. Burada Bilal Erdoğan'a üzerinde adı yazılı olan bir 'kıspet' hediye edildi. Daha sonra büyük çadıra geçen protokol üyeleri, yemek yedikten sonra gün boyu devam eden etkinliklerde vatandaşı yalnız bırakmadı. Bakan Avcı, geleneksel 'gelin gitme' törenine katılarak gelinin kuşağını bağladı.

Etkinlik alanında basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Avcı, etkinliğin kültür ve spor açısından önemine değinerek, "Dünya Etnospor Konfedarasyonu'nun düzenlediği bu etkinlikte gençlerimiz ile sporcularımız ile çocuklarımız ile birlikte çok güzel bir gün geçirdik. Ben her şeyden önce bu etkinliği düzenleyen, çocuklarımızı, gençlerimizi ulusal milli sporlarımız ile tanıştıran, onlara bu sporun altında yatan ahlakı tanıtan konfederasyona ve onun Sayın Genel Başkanı Bilal Erdoğan Bey'e çok teşekkür ediyorum. Hizmetlerin artarak devamını diliyorum. İnşallah bu şenlikler geleneksel hale gelecek. Bu yıl birincisini yapıyoruz. Bundan sonra artarak hem katılımcı sayısı itibariyle, hem izleyici sayısı itibariyle hem de faaliyet gösterilen alanlar itibariyle artarak, zenginleşerek devam edecek. Siz, basın mensuplarına da bu faaliyetlere gösterdiğiniz yakın alaka sebebiyle ayrıca çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Erdoğan önemli bir lokomotif oldu"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise düzenlenen etkinlikten dolayı Bilal Erdoğan'a teşekkürlerini ileterek, "Önemli bir lokomotif oldu kendisi bu etkinliğin yapılmasında. Bizler, bugüne kadar maalesef sumo güreşlerini duyduk ama mas güreşlerini bu festival sayesinde duyuyoruz. Mangalayı daha iyi duyup öğreniyoruz. Özellikle kendi kimliğimize ve kültürümüze karşı duymuş olduğumuz kompleksten kurtulmaya çalışıyoruz. Çünkü kimlik ve kültür olarak çok derinlerden geliyoruz. Unutmaya yüz tutan ata sporlarının tekrar canlanmasını arzu ediyoruz. Küçük bir fidan diktik, inşallah kısa sürede bunun ulu bir çınar olmasını arzu ediyoruz. Küçükçekmeceliler'in, İstanbullular'ın gösterdiği bu büyük teveccüh bu programların devamını yapmamız gerektiğini gösteriyor. İnşallah geleneksel olarak bu festivalleri Küçükçekmece'de Bezirganbahçe Meydanı'nda yapmaya çalışacağız. İlgisi için bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Geleneksel Türk kültürünü tanıtan etkinlik yarın da devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Küçükçekmece Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title