Haberler

Etnospor Kültür Festivali Bezirganbahçe'de Başlıyor

Dünya Etno spor Konfederasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan Etno spor Kültür Festivali, Bezirganbahçe Etkinlik alanında düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "15 Temmuz'da milletimiz geleceğini kendisinin kurmak istediğini bizlere göstermiştir" dedi.

Dünya Etno spor Konfederasyonu tarafından Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ilki düzenlenecek olan Etno spor Kültür Festivali, etkinliklerin yapılacağı Bezirganbahçe Etkinlik Alanında düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve aynı zamanda da Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın yönettiği tanıtım toplantısına, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve etkinlikte görev alacak olan kurum temsilcileri katıldı. Toplantı kapsamında yapılan protokol konuşmaları sırasında 26-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan festival hakkında geniş bilgiler verildi.

"Bizim spor dallarının dünya arenasına çıkması için ciddi anlamda çalışma yapması gerekiyor"

Düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Türk kültüründe önemli spor dallarının olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Rio Olimpiyatlarına baktığımız zaman hem görsel anlamda, hem de ilgi alanında tekrardan öne çıkan spor dalı oldu. Bu güreşlerle beraber burada da görebileceğiniz, şalvar güreşi ve mas güreşinin de bilinmesi gerekiyor, yapılması gerekiyor. Bunları bizim kenara atacağımız şeyler değil. Yaşatmamız gereken unsurlar. Olimpiyatları tartışmıyoruz ama bunu biz farklı anlamda bizim kendi kültürümüzden gelen sporlarında, spor dallanın da hayat bulması, dünya arenasına çıkması için bizim ciddi anlamda çalışma yapmamız gerekiyor. Bunları yapan sporcu kardeşlerimiz yürürken beraber yürüsünler, birlikte el ele yürüsünler, birbirlerine destek olsunlar. Turizm açısından aktığımız zaman farklı bir ivme yakalayabileceğimiz bir ivme içeriyor. Dünyada baktığımız zaman bazı ülkeler kendi kültüründen gelen unsurları, turizm paketlerine entegre ediyorlar" dedi.

"Dışarıdan esen kültür rüzgarlarına bizi öz benliğimizden uzaklaştırmadığı sürece kapımız açık"

Kültürlerin insanlık tarihi kadar eski olduğunu dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kültür ve spor insanlık tarihi kadar eskiye dayanıyor. Akıl, beden ve ruhun birleşerek ortaya koyduğu aktiviteler manzumesi olarak görüyoruz. Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınmanın dördüncü ayağı olarak kültürü önemsiyor. Yani milletler geçmişten aldığı değerlerle geleceğe gidebilirler. Şöyle söyleyebiliriz, dışarıdan esen kültür rüzgarlarına kapı ve pencerelerimiz açıktır. Yeter ki, bizi öz benliğimizden etmesinler. Biz şu durumda, küçüklen bu dünyada kendimiz olmak zorundayız. Bizim kadim medeniyetimizin beşiği olan Anadolu'muzda ve köklerimiz olan Orta Asya'dan itibaren dünyanın birçok yerinde ki medeniyetlerden çok daha eskiye dayalı değerlerimiz var. Kaybolmaya yüz tutmuş spor dallarından tutunda, kültür değerlerine kadar her şeyin güncelleşmesi gerekiyor" diye konuştu.

"15 Temmuz'da milletimiz geleceğini kendisi kurmak istediğini bizlere göstermiştir"

Etnospor Kültür Festivali'nin tanıtım toplantısında konuşma yapan Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan ise, "Bizler çok eski bir kültürün mirasçılarıyız. Bu topraklarda bin yıllık bir geçmişimiz var. Ondan önce Orta Asya'da bin yıllık geçmişimiz var. Geleneklerimiz, inançlarımız var. Bunlar bizim aslında genlerimize işlemiş olan ve DNA'mızda olan, bize ait olan değerler. Bizler bu değerlerle gerçek anlamda buluştuğumuz zaman, onları yeniden kazandığımız zaman daha huzurlu ve daha mutlu bir şekilde geleceğimizi kurabileceğiz. Çünkü, geçtiğimiz süreçte maalesef bize ait olmayan değerlerin bize dayatılmasıyla bir nebze topal bırakıldık, öz güvenle hareket edemedik. Çünkü, ne zaman öz güvenli bir duruş sergilemeye çalışsak üzerimizde yeni baskılarla, yeni vesayetlerle karşılaşmak durumunda kaldık. Ama milletimiz 15 Temmuz tecrübesiyle göstermiştir ki, milletimiz geleceğini kendisi kurma azminde, kararlılığında olduğunu göstermiştir. Bu da bizi geleceğe dair umutlandırmıştır" şeklinde konuştu.

Toplantı sonrasında ise protokol üyeleri, festival kapsamında yapılacak olan spor dalları için hazırlanan bölümleri gezerek incelemelerde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Kadir Topbaş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title