Haberler

Etnospor Kültür Festivali

Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporların Türkiye'de hak ettiği yeri bulmasını istediğini belirtti.

Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansı'nın da global iletişim ortağı olduğu Etnospor Kültür Festivali ödül töreninde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bütün halkımıza festivalimize gösterdikleri yoğun ilgi ve katılımdan dolayı çok teşekkür ediyorum. İstiyoruz ki geleneksel sporlarımız okullarda hak ettiği yeri bulsun. 58 federasyon var, bunların yüzde 90'ı olimpik sporlar veya batının sporlarının federasyonları. Onlara yapılan yatırımlar boşa yapılmış demiyoruz, bütün gençlerimizin sporla zaman geçirmesi ülkemizin geleceği için çok önemli ama biz artık geleneksel sporlarımızın da ülkemizde hak ettiği değeri görmesini istiyoruz. Bu festival şunu görmemize vesile oldu; Türkiye'de geleneksel sporlarımıza yeterince ilgi var, geleneksel sporlarımız bu ilgiyi hak ediyor ve halkımız bu sporları izlemeyi istiyor."

Organizasyonu 3 günde yaklaşık 100 bin kişinin izlediğini aktaran Bilal Erdoğan, şöyle devam etti:

"Halkımız bu sporları seviyor. Tek yapmamız gereken geleneksel sporlarımızın biraz üzerine düşmek, vatandaşlarımıza geleneksel sporlarımızla zaman geçirebilecekleri imkanları hazırlamak. Sponsorlarımızı, belediyelerimizi, bakanlığımızı, devlet kurumlarımızı geleneksel sporlarımıza daha çok destek verirken görmek istiyoruz. Vatandaşlarımız, hem bilmedikleri geleneksel sporlarımız konusunda bilgi sahibi oldular, hem Orta Asya'nın, Balkanların renklerini canlı olarak gördüler. Çocuklarımız, Anadolu'nun, Orta Asya'nın bize ait değerlerini gördüler ve bu etkinliklere bizzat katılıp güzel zaman geçirdiler. Çocuklarımız ilk defa ok attı, ata bindi, mangala, mas güreşi oynadı. Halkımız şunu gösterdi; biz geleceğe kendi değerlerimizle, kendi sporlarımızla, kendi müziğimizle yürümek istiyoruz. Böyle olduğu takdirde Türkiye daha büyük birlik içinde olabilir, daha büyük bir duruş gösterebilir ve eskiden olduğu gibi yarın da dünyaya millet neymiş öğretebilir."

Bilal Erdoğan, sahneye menzil atışında ilk üçe giren Okçular Vakfının sporcularının kıyafetiyle çıkmasıyla ilgili, "Belki dikkatinizi çekti, menzil atışında ilk üçe girenlerle aynı kıyafeti giyiyorum çünkü hepsi Okçular Vakfımızın sporcuları. Bunun için de Okçular Vakfımızı ayrıca tebrik etmek istiyorum. Okçular Vakfında bu yola çıkalı 3,5-4 yıl oldu ve ülkemizde geleneksel okçuluk tekrar gündeme geldi. Geleneksel okçulukta daha profesyonel etkinlikler olmaya başladı. Uluslararası müsabakalarda düzenlendi, dünya birincilikleri, ikincilikleri alınmaya başladı, olimpik okçulukta da milli takımımıza sporcular yetiştirmeye başladık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bilal Erdoğan Küçükçekmece Okçular Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title