Haberler

Etnospor Kültür Festivali

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, İstanbul'da gerçekleştirilen Etnospor Kültür Festivali'nin Türk milletinin geçmişini geleceğe taşımak anlamında önemli olduğunu söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, İstanbul'da gerçekleştirilen Etno spor Kültür Festivali'nin Türk milletinin geçmişini geleceğe taşımak anlamında önemli olduğunu söyledi.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın da global iletişim ortağı olduğu festivalin Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirildiğini belirterek, "Ülkemizin yaşadığı zor zamanlarda, siyasi ve askeri atmosferde, bu festivalin dünyaya bir mesaj olduğunu düşünüyorum." dedi.

Festivale doğu bölgelerini temsilen Erzurum olarak katıldıklarını kaydeden Keskin, "Gerek ülkemiz adına gerek dünya adına mesaj vermek için kıymetli organizasyon. Ata sporumuz başta olmak üzere kültürel etkinliklerimizin, geleneklerimizin böyle bir ortamda yaşatılması önemli. Sabahki açılışta da üzerine basılarak söylenen, tarihi yakınlaştırarak, artık günümüzdeki eski organizasyonları, bizi biz yapan bütün kıymetli gördüğümüz geçmişe ait bağlarımızı kültürel ve sportif faaliyetlerde yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özellikle gençler başta olmak üzere vatandaşların bilinçlenmesine, geçmiş sporları anmasına ve geleneklerin yaşatılması adına önemli olduğunu vurgulayan Selami Keskin, "Bize empoze edilmeye çalışılan, yıllarca batının bize empoze etmeye çalıştığı, gerek çocuk oyunlarımızda gerek yöresel oyunlarımızda aktivitelerin, kültürümüzdeki dezenformasyonu değiştirebilecek, kaldırabilecek bir organizasyon." diye konuştu.

Festivali yapma aşamasında Türki cumhuriyetlerdeki yetkililerle yaptıkları görüşmede aynı şeyleri yaşadıklarını ve düşündüklerini gördüklerini anlatan Keskin, "Bin yıllarca aynı şeyleri yaşamışız. Şu anda onları bir araya getiriyoruz. İstanbul'da bir araya gelen etkinlikler sadece spor aktivitesi değil, hangi bölge olursa olsun kendine özgü dokusuyla çadırlarımız var. O bölgede imal edilmiş gerek el sanatları, yeme içme figürlerine kadar tamamını sergilemek istedik." değerlendirmesinde bulundu.

"Erzurum'u da göstermek istedik"

Selami Keskin, festival sayesinde Erzurum'a ait el sanatları ürünlerini ve yemeklerini de tanıtma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Kurdukları Erzurum çadırıyla ilgili bilgi veren Keskin, şunları söyledi:

"Otağımızda da Erzurum'un bakırını, oltu taşını, derisini aynı zamanda cağ kebabını, kadayıf dolmasını, halısını, kilimini demo şekilde göstermek istiyoruz. İlgi de var. Erzurum'da bakır sanatı, deri sanatı geçmiş yıllarda olmuş ama yeni döneme ilişkin kapanmaya yüz tutmuştu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak tekrar başlattık. Bakır, deri atölyemiz devam ediyor. Bunun böyle bir organizasyonda sergilenmesinde, anlatılmasında bu organizasyonun ruhunu oluşturan birlik beraberliği, coğrafya farkı gözetmeksizin, güneşin doğuşuyla batışının, karanlık ve aydınlık iklimi gözetmeksizin; dünya üzerinde nerede bize dokunan insan varsa, özellikle bizim milletimiz, devletimiz üstüne düşeni yapmıştır. Dünya liderliği anlamında Türkiye'nin Orta Asya'da, Avrupa'da Ortadoğu'da önemli olduğunu düşünüyorum."

Kaynak: AA / Spor

Anadolu Ajansı İstanbul Erzurum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title