Haberler

Etnik Müzik Sevenler İçin Üç'ü Bir Arada

Yo-Yo Ma, Kayhan Kalhor ve Aynur etnik müzik sevenler için aynı sahnede olacak.

Yo-Yo Ma, Kayhan Kalhor ve Aynur etnik müzik sevenler için aynı sahnede olacak.

Fransa'da doğup Amerika'da büyüyen Çin asıllı çellist Yo-Yo Ma ve adını tarihi İpek Yolu'ndan alan, Asya ile Avrupa'nın kültürlerini müziğe taşıyan etnik orkestrası Silk Road Ensemble, bu Eylül ayında'nde sahne alacak. Konsere, dünya premiyerini gerçekleştireceği bestesi eşliğinde, kemençe virtüözü Kayhan Kalhor ve Kürtçe etnik müziğin yorumcularından Aynur da konuk olacak.

75 albümüyle 17 Grammy Ödülü'nün yanı sıra 1978'de Avery Fisher Prize, 1999'da Glenn Gould Prize, 2001'de National Medal of the Arts, 2006'da Dan David Prize ve Sonning Prize'ın da dahil olduğu bir çok ödüle sahip olan çellist Yo-Yo Ma ve orkestrası Silk Road Ensemble, 2006 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından "Barış Elçisi" ilan edildi ve 2010 yılında Amerika'da "Presidential Medal of Freedom"ı Barack Obama'dan aldı. Yo-Yo Ma'nın 1998 yılında kurduğu orkestrası Silk Road Ensemble, farklı kültür ve gelenekleri müziğiyle harmanlayarak izleyiciye sunmasıyla tanınıyor. İpek Yolu tarih, kültür ve geleneklerinin tüm dünyada anlaşılabilmesi amacıyla kurulduğu bildirilen orkestra, Asya ve Avrupa'da yaşayan din, kültür ve ırkların tarihi zenginliğini, bölgenin geleneksel müziğiyle sahneye taşımayı hedefliyor.

Konser, 4 Eylül akşamı saat 21.00'da, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi-Ana Tiyatro'da izleyiciyle buluşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri İpek Yolu Kayhan Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title