Haberler

Etkinliklerde e-Bilet dönemi başlıyor

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk e-Bilet özel entegratörü FIT Solutions, geliştirdiği çözümlerle kültür-sanat ve spor etkinliklerinde e-Bilet hizmetinin yaygınlaşmasını hedefliyor.


Türkiye'nin lider e-Dönüşüm firması FIT Solutions, e-Bilet pazarında da fark yaratıyor.

2015 yılında start alan kara, hava ve deniz taşımacılığında e-Bilet uygulamasının ardından şimdi de müzik, sinema, tiyatro gibi kültür etkinliklerinde ve spor karşılaşmalarında düzenlenen biletlerin dijital platforma taşınmasının hazırlığı yapılıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 26 Aralık 2016 tarihinde yayınladığı "Etkinlik e-Bilet" taslak kılavuzu, e-Bilet platformunun 2017 yılında etkinlik biletleriyle büyümeye devam edeceğini gösteriyor. Türkiye'de her yıl ortalama 10 bine yakın kültür, sanat ve spor etkinliği düzenleniyor. TÜİK verilerine göre 2015 yılında yaklaşık 57 milyon 148 bin sinema, 5 milyon 853 bin tiyatro bileti satıldı. Futbolda ise 4 büyük takıma bakıldığında yaklaşık 20 milyon derbi bileti satışı söz konusu. Tüm bilet satışlarına bakıldığında rakamlar etkinlik sektöründe e-Bilet pazarının potansiyelini de ortaya koyuyor.

Türkiye'nin ilk e-Bilet özel entegratörü ve en fazla e-Bilet müşteri referansına sahip FIT Solutions, geliştirdiği çözüm ile sinema, tiyatro, konser, spor müsabakaları ve benzeri etkinlikler için bilet düzenleyen şirketlerin de verilerini elektronik ortama taşıyor. FIT Solutions CEO'su Koray Gültekin Bahar, "2017 hedeflerimiz arasında e-Bilet pazarından aldığımız payı artırmak var. Spor müsabakaları, müzik festivali gibi eğlence amaçlı sosyal etkinliklerde de kullanımı yaygınlaşacak e-Bilet için çözümlerimizi geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyoruz. Türkiye'deki bilet pazarının büyüklüğünü biliyoruz ve önemsiyoruz. Etkinlik biletlerinin de e-Bilet platformuna taşınmasıyla sektör bağımsız bilet pazarının hızla dijitalleşeceğine olan inancımız kat kat artıyor. Bu yüzden e-Bilet yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

FIT Solutions sunduğu e-Bilet çözümü şirketlere hem zamandan hem de maliyetlerden yüzde 70'e varan tasarruf etmelerini sağlıyor. Şirketler, biletlerini elektronik ortama taşıdığında kağıt çıktı almak ve biletin ikinci nüshasını basılı olarak saklamak zorunda kalmıyor. Biletin üzerinde bulunan elektronik imza sayesinde e-Bilet dosyası online olarak doğrulanabiliyor ve yapılan dijital kontrolile sahteciliğin de önüne geçiliyor.

e-Bilet sadece şirketlere değil son kullanıcılara da kolaylık sağlıyor. Müşteriler, yanlarında basılı bilet taşımak zorunda kalmadığı gibi kaybolma gibi problemlerle de karşılaşmıyor. Birçok şirket müşterilerine e-Bilet'i QR kod ve NFC gibi teknolojiler vasıtasıyla mobil cihazlar üzerinden görüntüleme ve işleme sokma imkanı da sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title