Haberler

Etkin Belediye Proje Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Etkin Belediye Proje Yarışması ödülleri sahiplerini bulduCan Mert ŞİMŞEK, Muhammet BAYRAM /ANKARA, (DHA)- Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen "Etkin Belediye Proje Yarışmasında" ödül sahibi belediyeler belirlendi.

Etkin Belediye Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Can Mert ŞİMŞEK, Muhammet BAYRAM /ANKARA, (DHA)- Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen "Etkin Belediye Proje Yarışmasında" ödül sahibi belediyeler belirlendi.

Çevre ve altyapı projeleri, iyi yönetim projeleri, sosyal-ekonomik ve kültürel projeler, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik projelerin olduğu yarışmada belediyecilikte yenilikler yapan Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler Ankara Green Park Otel'de düzenlenen ödül törenine katıldı.

"ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRECEĞİZ"

Açılış konuşmasını yapan MİARGEM BAŞKANI HALİL MEMİŞ, "Kuruluştan Kurtuluş'a, 9 Eylül'den 15 Temmuz'a bu toprakları vatan haline getiren ve vatan topraklarının korunmasında şahadete ulaşan tüm şehitlerimize minnet duygularımı sunup Allah'tan rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. İki gün boyunca yürüttüğümüz hazırlık evresi projelerin değerlendirilmesi süreçlerini de ele aldığımız da uzun bir süredir devam ettirdiğimiz çalışmanın son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Sizlerle eski köye yeni adet getireceğiz. Mahalli İdareler ve Araştırmalar Genel Merkezi Mahalli İdarelere Yönelik Araştırma ve Geliştirme çalışmaları, kamuoyu araştırmaları veya yetki analizleri yapan bir fikir kuruluşu olarak faaliyet gösteren mahalli idarelerimizin kurumsal ve mali yapılanmalarına yönelik danışmanlık faaliyeti gösteren bir kuruluş olarak, yürüttüğü faaliyetlerde ve uygulamalarında siyasi münazaralara girilmeden sadece vatandaşa daha iyi hizmetin nasıl sunulmasına nasıl katkı veririz sorusunun cevabını arayan ve buna odaklanan bir çalışma anlayışına sahiptir. Burada iki gündür sadece projeler ve onların nasıl gerçekleştirildiği vatandaş odaklı hizmete nasıl dönüştürüleceğinin konuşulmuş olması bunun en yakın ve somut örneğidir" diye konuştu.

Düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren Memiş,"Etkin Belediye Proje Yarışması belediyelerimizin ve bağlı kuruluşların uyguladığı sonucunu aldığı toplumsal faydalarını gördüğü projelerinin diğer belediyelerimize aktarıldığı ve diğer belediyelerimizce uygulanabilir hale gelmesi için çaba gösterildiği en önemli ve tek platformdur. Belediyelerimizin proje üretmelerine teşvik etmek, üretilen projelerin kamuoyuyla paylaşılmasına ve diğer belediyelerin bu projelerden örnek teşkil etmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir etkinliktir" dedi.

Her bir belediyenin kendi gruplarında değerlendirildiği projelerde birincilik ödülünü, Su ve Kanalizasyon İdareleri grubunda İSKİ 'Su Yönetimi Projesi' ile, 'İyi Yönetim Kategorisinde, 'Mavi Ev: Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi' projesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ver Elini Osmaneli Projesi ile Osmaneli Belediyesi, Altyapı ve Çevre Kategorisinde, Eşmekaya Belediyesi, İncirliova Belediyesi, Karadeniz Ereğli Belediyesi. Sosyal ve Ekonomik Projeler Kategorisinde, Saltukova Belediyesi, Erdek Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi ve Kültürel Projelerde Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Miras Atölyesi 1-2 Projesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Seher Atmaca Konağı Restorasyonu ile Arapgir Belediyesi aldı.

Yarışmada toplamda 40 ödül dağıtıldı. Büyükşehir belediyeleri 1. grup da, Nüfusu 50 binin altındaki Belediyeler ikinci grup da, Belde belediyeleri ise üçüncü grup da yarışmaya katıldı.

(FOTOĞRAF)

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Can Mert Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title